Välkommen till Lönneberga! Vi finns inbäddad av grönska vid foten av Sankt Hans. Det ger oss natur, fysiska utmaningar och en känsla av frihet. Backarna går vi ofta till, där vi har olika former av aktiviteter och utforskande promenader.
På Lönneberga har vi runt 70 barn uppdelade på fyra avdelningar, två för yngre barn 1–3 år, Grodan och Nyckelpigan, två för äldre barn 3–5 år, Draken och Myrstacken.
Besöksadress: Skarpskyttevägen 11, 226 42 Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 84 76
Frånvaroanmälan i Edlevo med e-legitimation
Biträdande rektor Birgitta Berglund
Telefon: 046-359 56 63
E-post: birgitta.berglund2@lund.se
Rektor Thomas Andersson
Telefon: 046-359 56 79
E-post: thomas.andersson@lund.se
Reggio Emilia filosofin, som vi arbetar utifrån, ser miljön som den tredje pedagogen, vilket innebär att miljön ska inspirera till ett lärande och ett utforskande hos barnet.
Hos oss ser lärmiljöerna olika ut, en del är stationära andra flyttar vi med barnen där de befinner sig just då. En lärmiljö kan vara ett uppdukat bord med material att hänge sig åt, men det kan också vara en buske på gården. Många miljöer skapar barnen själva utifrån sina intressen och det material som de hittar runt sig.
Vi anser att utomhusmiljön är en utmärkt undervisningsmiljö och jobbar för att utveckla denna. Barn som får vistas mycket ute blir friare i sitt utforskande och barnens naturliga behov av rörelse kan lättare tillgodoses. Lönneberga förskola har en stor uppvuxen gård med möjligheter till att hitta mindre ytor att leka ett färre antal på.
På Lönneberga prioriterar vi högläsning varje dag.
Hos oss lagas huvudsakligen all mat från grunden i ett eget kök av vår duktiga kock. Barnen kan känna doften av mat under förmiddagen. Om de vill kan de se genom fönstret till köket följa processen.
Vi har ett förskolebibliotek på avdelningarna för äldre barn. På den yngre sidan har vi en mindre hylla med böcker som är anpassade efter denna ålder.
Norra Fäladens bibliotek hjälper oss att plocka fram böcker på våra barns olika språk som sedan föräldrarna får låna hem. Vi har också bokpåsar som alla föräldrar kan få låna hem.
Vi arbetar med Grön Flagg, ett verktyg från Håll Sverige Rent. Detta för att undervisa och inspirera barnen i ett hållbart tänk för framtiden.
På förskolan har vi en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. Kontakta oss på förskolan om du vill läsa planen så mejlar vi den till dig.
Uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?