Länk till startsidan

Lergökens förskola

Välkommen till oss på Lergöken! Vår förskola ligger i gröna omgivningar vid Nöbbelövs torg. På förskolan har vi två fina gårdar som är anpassade utifrån barnets ålder.

Stänger att hänga i och stora stenar att hoppa på utanför Lergökens förskola.
Lergökens förskola.

På Lergöken har runt 120 barn som är uppdelade på sju avdelningar. Humlan, Myran och Grodan är för de yngsta barnen, och på Hästen, Älgen, Örnen och Rådjuret går de äldre barnen.

Vår verksamhet är inspirerad av Reggio Emilias filosofi. Vi tror på att alla barn är kompetenta och utvecklas både individuellt och i samspel med andra.

Så här arbetar vi

På förskolan har vi gemensamma ytor, så som ateljé, torg för rörelse, bibliotek.

Alla pedagoger är lyhörda för barnens tankar, intresse, kompetenser och utifrån detta utmanar vi dem att prova sina egna funderingar och teorier. På det här sättet vill vi ge barnen en tilltro till sin egen förmåga att skapa, lära, välja och påverka.

Mat och bibliotek på förskolan

Vi har ett eget tillagningskök på förskolan där maten lagas. Vi äter i vår fina matsal.

Förskolebiblioteket är till för att väcka barnens nyfikenhet att upptäcka, läsa och lära. Vi arbetar med medveten högläsning, sagoberättande samt med att visa barnen var och hur de kan hitta svar på sina frågor. Att samtala kring det lästa ger också möjlighet att knyta berättelsens ord till många olika språk, oavsett vilket som används i högläsningen.

Grön flagg

Vi är grön flagg-certifierade vilket betyder att vi arbetar aktivt och långsiktigt med hållbar utveckling i undervisningen och i den dagliga verksamheten.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?