Länk till startsidan

Ladugårdsmarkens förskola

Varmt välkommen till Ladugårdsmarken förskola! Vi finns i norra Lund, nära många naturupplevelser. Förskolan har fräschats upp både ut- och invändigt under 2020–2021.

Förskolabyggnad i gul puts i två våningar med gräsmatta.
Ladugårdsmarkens förskola.

Här har vi plats för runt 100–120 barn, uppdelat på sju hemvister; Nyckelpigan, Humlan, Fjärilen, Kaninen, Räven, Grävlingen och Igelkotten som möts runt två stora gemensamma torg; Lilla torg och Stora torg. Barngrupperna fördelas i huvudsak utifrån ålder; grupper med yngre barn och grupper med äldre barn.

Under 2020 genomgick Ladugårdsmarken en renovering och delvis ombyggnation. Våren 2021 gjordes även utemiljön om och fräschades upp. Vi har tre el-lådcyklar som vi använder aktivt och på så sätt erbjuds barnen ett större närområde och kan lätt besöka och uppleva många olika miljöer.

Kontakta oss på Ladugårdsmarkens förskola

Adress: Juryvägen 40, 226 57 Lund

Telefon: 046-359 80 35

Frånvaroanmälan i Skola24 med bank-id

Frånvaroanmälan i Skola24 – inloggning med användaruppgifter

Hitta hit via karta

Kontakta rektor

Annika Lindahl, biträdande rektor
E-post: annika.lindahl@lund.se
Telefon: 046-359 37 31

Thomas Andersson, rektor
E-post: thomas.andersson@lund.se
Telefon: 046-359 56 79

Så här arbetar vi

Vi arbetar aktivt med våra lärmiljöer och de utformas utifrån barnens behov, intressen och vår läroplan. Vi arbetar för att våra lärmiljöer ska vara tillgängliga och utvecklande så att alla barn erbjuds möjlighet att utvecklas till kompetenta individer i vårt samhälle.

Vi har gått utbildningen Bygga Broar och har under de senaste åren haft handledning från Acting4changes medarbetare utifrån bygga broars modell, för att hitta bästa samverkan mellan förskola och hemmet.

Mat och bibliotek på förskolan

Vi har tillagningskök med engagerade kockar som arbetar aktivt med att erbjuda näringsriktig och ekologisk mat. Vi har under många år serverat mellan 95-100% ekologisk kost. Vi arbetar också aktivt med matsvinn både i köket och tillsammans med barnen. Vår nya gård erbjuder möjlighet till odling tillsammans med barnen och tanken är att koppla detta samman med maten vi äter.

På vår förskola har vi två förskolebibliotek, ett på vardera torg. Vi har tre läsombud som arbetar med att driva och utveckla arbetet i våra förskolebibliotek.

Grön Flagg

Ladugårdsmarkens förskola har under många år varit Grön Flagg-certifierade och arbetat utifrån Grön Flaggs utvecklingsområden. Vi ser hållbar utveckling som en mycket viktig del i hela vårt arbete.

Vill du ansöka om en plats på förskolan?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?