Länk till startsidan

Körsbärets förskola

Välkommen till oss på Körsbärets förskola! Vi ligger centralt i södra delen av Lund. Här har vi gångavstånd till både botaniska trädgården och stadsparken. Det finns många lekplatser och naturmiljöer i omgivningen som vi gärna besöker och vi har nära till både stadsbussar och regionbussar.

Barn som målar med fingerfärg.

På Körsbäret har vi runt 100 barn uppdelat i sex grupper. Ekorren och Skogsmusen är grupper för de yngre barnen mellan 1och 3 år. Hackspetten, Lokatten, Grodan och Ugglan är grupper för de äldre barnen mellan 3 och 6 år.

Kontakta oss på Körsbärets förskola

Besöksadress: Körsbärsvägen 1, 223 55 Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund

Telefon: 046-359 84 45

Frånvaroanmälan i Skola24 med bank-id

Frånvaroanmälan i Skola24 – inloggning med användaruppgifter

Hitta hit via karta

Kontakta rektor

Biträdande rektor Annika Selander
Telefon: 046-359 72 20
E-post: annika.selander@lund.se

Rektor Håkan Backlund
Telefon: 046-359 82 81
E-post: hakan.backlund@lund.se

Så här arbetar vi

På Körsbärets förskola har vi ett välkomnande och ett inbjudande förhållningssätt vilket bidrar till en rolig, trygg och tillåtande atmosfär för barnen att utvecklas i. Hos oss står leken i centrum för barns lärandeprocesser och våra lärmiljöer är designade för att uppmuntra till utforskande och kreativt tänkande. Tillsammans med medforskande pedagoger ska alla barn uppleva glada och utvecklande dagar hos oss. Barnen är delaktiga i hur våra lärmiljöer utformas och det är viktigt för oss att alla barn ska uppleva lärmiljön som inspirerande och tillgänglig för lek och lärande.

Mat på förskolan

Vi är stolta att kunna erbjuda barnen hemlagad mat som är tillagad i vårt eget kök med en stor andel ekologiska och närproducerade råvaror.

Vi lägger fokus på hållbar utveckling som både hälsa, välmående samt klimatfrågor.

Förskolebibliotek och Grön Flagg

Vårt förskolebibliotek finns i bibliotekslokaler på Järnåkraskolan. Vi delar vårt fina förskolebibliotek med Arken och Plommonets förskolor.

Förskolan är grön flagg certifierad och vi har en egen köksträdgård som vi använder för att på olika sätt förstå naturens betydelse, kretslopp och klimatpåverkan. Barnen är delaktiga från sådd till skörd och vidare till matbordet där vi njuter av att smaka på det som trädgården bjuder på.

Vill du ansöka om en plats på förskolan?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Plan mot kränkande behandling

På förskolan har vi en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. Kontakta oss på förskolan om du vill läsa planen så mejlar vi den till dig.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?