Välkommen till oss på Kobjers förskola! Vår förskola inspireras av Reggio Emilia där det kompetenta barnet är i fokus. Runt omkring förskolan finns gott om fin natur med härliga grönområden.
På Kobjers förskola har vi runt 70 barn, fördelat på fyra avdelningar. Barnen är uppdelade i ålder 1–2 år och 3–5 år. Vi arbetar i tvärgrupper mellan avdelningarna, utifrån planerade aktiviteter. Barnen träffas en eller flera gånger i veckan i åldersindelade grupper. Det är ett bra sätt för alla att lära känna varandra.
Besöksadress: Luzernvägen 2, 227 38 Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 82 87
Avdelning Grodan 046-359 56 91
Avdelning Nyckelpigan 046-359 56 54
Avdelning Björnen 046-359 82 87
Avdelning Räven 046-359 50 03
Frånvaroanmälan i Edlevo med e-legitimation
Camilla Grankvist
Telefon: 046-359 65 16
E-post: camilla.grankvist@lund.se
Vi ser som vår viktigaste uppgifter att uppmuntra och stimulera barnens lek och fantasi, att få barnen att känna trygghet och gemenskap i gruppen och att växa som individer och tro på sig själva.
I Reggio Emilia-pedagogiken talar man om "Miljön som den tredje pedagogen". Med det menas att miljön kring barnet ska vara så pedagogiskt upplagd som möjligt. Den ska vara tydlig och lättillgänglig. Barnet ska på egen hand kunna använda sig av det material som finns på förskolan. Därför är vår "innemiljö" i ständig förändring. Utifrån barnens behov och önskemål skapar vi nya rum i rummen, till exempel med olika stationer som lockar till lek och aktivitet.
Utomhusmiljön ska inbjuda till ännu mer rörelseglädje. Barnen får med fantasins hjälp använda det som naturen erbjuder. Förutom utelek på gården promenerar vi ofta till lekplatser i vårt närområde. Några gånger per termin gör vi längre utflykter till skogen.
Vi lägger stor vikt till barnens språkutveckling eftersom det är viktig för barnen att ha ett väl fungerande språk och ett gott ordförråd när de lämnar förskolan.
På Kobjers förskola lagar vi lagar god och näringsriktig mat utifrån livsmedelsverkets rekommendationer i vårt egna kök. Vi eftersträvar att servera mat som är ekologisk och fri från tillsatser. Barnen är med och påverkar maten i form av önskeveckor där de tillsammans med pedagoger bestämmer vad som ska ätas.
Vi har fått utmärkelsen “Skola för hållbar utveckling” från skolverket.
På förskolan har vi en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier.
Kobjers plan mot kränkande behandling, trakasserier och sexuella trakasserier
Uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?