Länk till startsidan

Källbyängars förskola

Källbyängars förskola ligger fint i området Klostergården och Sankt Larsparken omgiven av vacker natur, granne med St Lars vårdcentral, busshållplats och apotek. Vårt område är mångkulturellt och vi möter människor med många olika bakgrunder.

Sandlåda med leksaker och en klätterställning formad som en stor nyckelpiga framför förskolans hus i rött tegel och vita spröjsade fönster. 

Vi är en stor förskola med plats för runt 140 barn, uppdelat på åtta avdelningar. Förskolan är indelad i fyra hemvister där två avdelningar ligger vägg i vägg. Mellan varje hemvist finns en lång, bred och ljus korridor. Förskolan är på två plan, varje hemvist ligger på ytterflanken på varje sida om huskroppen. I nedervåningen finns småbarnsavdelningarna för barn mellan 1 och 3 år och på våningsplan två finns avdelningarna för de äldre barnen, där vi hittar de mellan 3 och 5 år.

Våra lokaler är nyrenoverade och fräscha. Under dagen finns barnen i sin hemvist eller utomhus i vår fina utemiljö.

Kontakta oss på Källbyängars förskola

Besöksadress: Sankt Lars väg, Hus 86, 222 70 Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund

Telefon: 046-359 95 48 eller 046-359 89 03

Frånvaroanmälan i Edlevo med e-legitimation

Hitta hit via karta

Kontakta rektor

Håkan Backlund
Telefon: 046-359 82 81
E-post: hakan.backlund@lund.se

Så här arbetar vi

Vi har två mindre gårdar till de små barnen och en stor gård i parkstil till de äldre barnen. Det finns många, stora vackra träd på vår stora gård, motorikbana, klätterställning, sandlådor och mycket utrymme att cykla på. På de mindre gårdarna finns bland annat träd, sandlåda, lekstuga, gungor samt rutschkana.

Våra lärmiljöer inomhus inreds efter barnens intresse.Avdelningarna delar på ett utrymme som vi kallar torget. Torget är inrett i stationer med olika lek-och lärandematerial. Här finns till exempel legostation, kökslek, byggmaterial.

På Källbyängars förskola lägger vi stor vikt vid språkutveckling och kommunikation.

Inför att ett barn börjar hos oss har vi ett introduktionssamtal tillsammans med dig som vårdnadshavare. Detta för att du ska få möjlighet att berätta om ditt barn och ställa frågor till oss.

Mat och bibliotek på förskolan

Vi har eget tillagningskök med mycket uppskattad mat. Vi serverar vegetarisk kost ett par dagar i veckan till alla. Mycket av brödet bakas på plats. Varje dag känner vi doften av maten som lagas och det lockar våra sinnen och skapar samtal om smak, doft och olika maträtter.

På våren brukar vi odla med barnen i pallkragar till exempel rabarber, smultron, potatis, persilja, mynta, jordgubbar, tomater men också ängsblommor och solrosor. Vi plockar det vi odlat och använder det på förskolan.

Vi har ett fint förskolebibliotek där varje avdelning kan låna böcker. Läsombuden tar upp önskemål och ordnar aktiviteter i tvärgrupper i förskolebiblioteket kring böcker och deras innehåll, drama och annat.

Skola för hållbar utveckling

Vi har skolverkets utmärkelse för hållbar utveckling.

Vill du ansöka om en plats på förskolan?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Plan mot kränkande behandling

På förskolan har vi en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. Kontakta oss på förskolan om du vill läsa planen så mejlar vi den till dig.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?