Länk till startsidan

Idala förskola

Välkommen till Idala förskola! Idala är en förskola som ligger naturskönt och med närhet till många olika aktiviteter i Veberöd.

Skolbyggnad i tegel med lekställning på skolgården i förgrunden.
Idala förskola och Idalaskolan.

Idala förskola ligger i utkanten av Veberöd. Här har vi nära till skogen, biblioteket och lekplatser. Vi har också nära till en 4H-gård. Här går cirka 95 barn uppdelat på fem åldersblandade barngrupper. Inom avdelningarna delar vi upp barnen i mindre undervisningsgrupper utifrån deras behov, utveckling och intressen.

Kontakta oss på Idala förskola

Besöksadress: Mäster Knuds väg 100, 247 62 Veberöd
Postadress: Box 41, 221 00 Lund

Avdelning Grön: 046-359 33 77
Avdelning Orange: 046-359 30 06
Avdelning Gul: 046-359 91 58
Avdelning Röd: 046-359 30 83
Avdelning Blå: 046-359 30 08
Avdelning Lila: 046-359 93 97
Köket: 046-359 47 86

Frånvaroanmälan i Skola24 med bank-id

Frånvaroanmälan i Skola24 – inloggning med användaruppgifter

Hitta hit via karta

Kontakta rektor

Annica Cederberg
Telefon: 046-359 76 02
E-post: annica.cederberg@lund.se

Så här arbetar vi

Vi arbetar Reggio Emilia inspirerat. Det innebär att våra lärmiljöer är tillgängliga och utformade så att barnen får stor möjlighet till lek, utforskande, och delaktighet samt inflytande på verksamheten. Vi vill att varje barn ska få möjlighet att hitta sitt eget språk som de vill och mår bäst av. Det kan vara till exempel vara dans, lera, färg eller form. Fantasi, kreativitet och nyfikenhet är viktiga ingredienser för att få människor att blomstra.

På Idala har vi en stor inspirerande gård som är uppdelade i olika lekzoner som erbjuder och stimulerar barnen till varierande lekar och utmaningar. Vi har en hinderbana, kryddträdgård, lummighet och grönska. Här finns både sandlådor och cykelrundor. Vi har också nära kontakt med djuren på 4h gården.

Förskolan har två utbildade barnrättsstrateger som företräder ”Barns bästa” och förskolan arbetar även genom certifieringen ”Skola för hållbar utveckling”, som bygger på att vi arbetar i, för och genom barnkonventionen.

För oss är det viktigt med tillitsfulla relationer, vi ser oss som pusselbitar där vi tillsammans blir en helhet.

På Idala förskola samarbetar vi med båda grundskolorna i Veberöd, för att göra övergången från förskola till grundskola så bra som möjligt.

Mat på förskolan

Vi har eget kök där vi lagar god mat där vi strävar efter att servera mat som är ekologisk och fri från tillsatser.

Förskolebibliotek

Förskolan har ett förskolebibliotek där barnen kan läsa och låna böcker till avdelningen, som har ett stort utbud av olika böcker, både sago- och faktaböcker. Vi använder också digitala tjänster för att läsa och lyssna på böcker på andra språk.

Vi samarbetar även med folkbiblioteket i Veberöd där vi har möjlighet att ta del av kulturutbud som till exempel teater, bokcykel och bokpåsar.

Samarbeten

Vi har samarbete med Malmö högskola och gymnasieskolor för att ta emot studenter som gör sin praktik.

Naturskolan bjuder vi ofta in för inspiration och kunskap för vårt miljöarbete, Skola för hållbar utveckling. Tillsammans med Naturskolan har vi skapat en ”Torräng”, en äng med biologisk mångfald.

Vill du ansöka om en plats på förskolan?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Plan mot kränkande behandling

På förskolan har vi en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. Kontakta oss på förskolan om du vill läsa planen så mejlar vi den till dig.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?