Länk till startsidan

Idala förskola

Välkommen till Idala förskola! Idala är en förskola som ligger naturskönt och med närhet till många olika aktiviteter i Veberöd.

Skolbyggnad i tegel med lekställning på skolgården i förgrunden.
Idala förskola och Idalaskolan.

Idala förskola ligger i utkanten av Veberöd. Här har vi nära till skogen, biblioteket och lekplatser. Vi har också nära till en 4H-gård. Här går runt 90 barn uppdelat på sex avdelningar baserat på ålder. Inom avdelningarna delar vi upp barnen i mindre undervisningsgrupper utifrån deras behov, utveckling och intressen.

Kontakta oss på Idala förskola

Besöksadress: Mäster Knuds väg 100, 247 62 Veberöd

Telefon avdelning Grön: 046-359 33 77
Telefon avdelning Orange: 046-359 93 97
Telefon avdelning Gul: 046-359 91 58
Telefon avdelning Röd: 046-359 30 83
Telefon avdelning Blå: 046-359 30 08

Telefon avdelning Lila: 046-359 30 06
Telefon köket: 046-359 47 86

Frånvaroanmälan i Skola24 med Bank-id

Frånvaroanmälan i Skola24 - inloggning med användaruppgifter

Hitta hit via karta


Kontakta rektor

Annica Cederberg
046-359 76 02
annica.cederberg@lund.se

Så här arbetar vi

Vi arbetar Reggio Emilia inspirerat. Det innebär att våra lärmiljöer är tillgängliga och utformade så att barnen får stor möjlighet till lek, utforskande, och delaktighet samt inflytande på verksamheten. Vi vill att varje barn ska få möjlighet att hitta sitt eget språk som de vill och mår bäst av. Det kan vara till exempel vara dans, lera, färg eller form. Fantasi, kreativitet och nyfikenhet är viktiga ingredienser för att få människor att blomstra.

På Idala har vi en stor inspirerande gård som är uppdelade i olika lekzoner som erbjuder och stimulerar barnen till varierande lekar och utmaningar. Vi har en hinderbana, kryddträdgård, lummighet och grönska. Här finns både sandlådor och cykelrundor. Vi har också nära kontakt med djuren på 4h gården.

Vi arbetar utifrån UNICEF`s koncept RBS, som bygger vi arbetar i, för och genom barnkonventionen. För oss är det viktigt med tillitsfulla relationer, vi ser oss som pusselbitar där vi tillsammans blir en helhet.

På Idala förskola samarbetar vi med båda grundskolorna i Veberöd, för att göra övergången från förskola till grundskola så bra som möjligt.

Mat och bibliotek på förskolan

Vi har eget kök där vi lagar god mat där vi strävar efter att severa mat som är ekologisk och fri från tillsatser.

Här finns ett eget bibliotek gemensamt med skolan, och har ett stort utbud av olika böcker, både sago- och faktaböcker. Vi har även möjlighet att promenera till Veberöds folkbibliotek där vi regelbundet gör teaterbesök.

Samarbeten

Vi har samarbete med Malmö högskola och gymnasieskolor för att ta emot studenter som gör praktik.


Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?