Länk till startsidan

Hårfagre förskola

Välkommen till oss på förskolan Hårfagre! Hårfagre ligger på Gunnesbo. Här har vi nära till grönområden, lekplatser, naturreservat och 4h-gård.

Två små cyklar på gården utanför förskolan i rött tegel.
Hårfagre förskola.

Hårfagre förskola har vi runt 35 barn uppdelade på två avdelningar: Knota, för de yngsta barnen och Bison för de äldre barnen. På avdelningarna arbetar vi både åldersuppdelat och i olika tvärgrupper.

Hårfagre förskola finns mitt i lekplatsen. På Gunnesbo finns det många grönområden som vi utnyttjar, till exempel lekplatser, uppväxta buskage, träd och kullar. Här finns Nöbbelövs mosse och en 4H-gård (bondgård öppen för allmänheten). Det är nära till kollektivtrafik, med både buss och tåg.

Kontakta oss på Hårfagre förskola

Besöksadress: Rudeboksvägen 176, 226 55 Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund

Avdelning Bison: 046-359 92 34

Avdelning Knota: 046-359 51 27

Frånvaroanmälan i Skola24 med bank-id

Frånvaroanmälan i Skola24 – inloggning med användaruppgifter

Hitta hit via karta

Biträdande rektor

Alexandra Elofsson
Telefon: 046-359 91 55
E-post: alexandra.elofsson@lund.se

Så här arbetar vi

Vi arbetar aktivt för att varje barn ska få ta plats, utvecklas och lära sig nya saker. Våra lärmiljöer är föränderliga och anpassas efter barngrupperna. Vi tycker att språket är viktigt. Därför satsar vi på att utveckla barnens språk genom temaarbete, sagoläsning, rim och ramsor. Undervisningen sker både inomhus som utomhus. Att vara utomhus ger barnen möjlighet att träna på grovmotorik, få nya erfarenheter, kroppsuppfattning, trafikvett och att få studera vår närmiljö.

Mat och bibliotek på förskolan

På Hårfagre förskola har vi ett eget kök, där all mat lagas till oss. Vi har ett förskolebibliotek som vi använder flitigt. Vi har också gångavstånd till biblioteket på Nöbbelöv. Hit går vi för att låna böcker, och ibland tittar vi på dockteater.

Grön flagg

Hållbar utveckling är en stor del av vår verksamhet, vi har Grön Flagg-certifiering och arbetar varje år gemensamt med utvecklingsmål i samarbete med Håll Sverige rent och Naturskolan.

Utvecklingsdagar – förskolan stängd

Några dagar varje år har förskolan stängt, då vi har kompetensutveckling för medarbetarna.

Under 2024 är följande dagar stängda på förskolan:

  • Tisdag 5 mars
  • Måndag 13 maj
  • Måndag 16 september
  • Måndag 18 november

Vill du ansöka om en plats på förskolan?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Plan mot kränkande behandling

På förskolan har vi en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. Kontakta oss på förskolan om du vill läsa planen så mejlar vi den till dig.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?