Länk till startsidan

Guldåkerns förskola

Guldåkerns förskola är placerad på Råbylund som är en snabbt växande stadsdel i Lund. Här har vi närheten till både stad och natur.

Barn som målar med fingerfärg.

I området finns ängar, åkrar och lekplatser. Vi har nära till Råbysjön, på lagom promenadavstånd finns även Linero bibliotek.

Här finns plats för upp till 120 barn fördelat på två våningar. Just nu har vi ungefär 60 barn på förskolan, uppdelat i fyra grupper, baserat på ålder, 1–3 år samt 3–5 år. Under dagen delar vi upp barnen i mindre grupper, allt beroende på aktivitet.

Kontakta oss på Guldåkerns förskola

Besöksadress: Guldåkersvägen 1, 224 78 Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund

Telefon Solrosen Fröet: 046-359 55 73
Telefon Solrosen Knoppen: 046-359 31 23
Telefon Prästkragen: 046-359 55 94
Telefon Timotej: 046-359 55 65

Frånvaroanmälan i Skola24 med bank-id

Frånvaroanmälan i Skola24 – inloggning med användaruppgifter

Hitta hit via karta

Kontakta rektor

Biträdande rektor Monica Kjellgren
Telefon: 046-359 50 42
E-post: monica.kjellgren@lund.se

Rektor Sari Olsson
Telefon: 046-359 79 73
E-post: sari.himanenolsson@lund.se

Så här arbetar vi

Förskolan har en genomtänkt arkitektur och flertalet stora glaspartier släpper in mycket ljus i alla våra lärmiljöer. Inomhus finns möjligheter för bygg och konstruktion, rollekar, sensoriska material och som inspirerar till samspel och språk. Dessa miljöer hålls levande och är förändringsbara med flyttbara möbler, inredning och lekmaterial.

På varje våningsplan finns det ett torg som inreds och används efter barnens intresse och behov.

Utemiljön inbjuder till stora ytor som lockar till fysisk aktivitet. Vi har stora odlingsbäddar och ett växthus där vi arbetar med naturkunskap och konceptet från jord till bord. Barnen är delaktiga i processen från frö och omhändertagandet till att skörda tillsammans under hösten.

Förskolan ska vara tillgänglig för alla barn och alla olika behov. På förskolan arbetar vi med att utveckla verksamheten för inkludera alla behov i gruppen, i lärmiljöer, språk, pedagogik och förhållningssätt.

Mat och bibliotek på förskolan

Förskolan har tillagningskök och vår kock arbetar nära verksamheten. Det barnen har odlat tar vi tillvara på, för att ge barnen helhetsperspektivet från jord till bord.

Vi har ett bibliotek som kan användas för sagoläsning i mindre grupp.

Vill du ansöka om en plats på förskolan?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Plan mot kränkande behandling

På förskolan har vi en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. Kontakta oss på förskolan om du vill läsa planen så mejlar vi den till dig.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?