Länk till startsidan

Grynmalaregårdens förskola

Välkommen till Grynmalaregården – Lunds äldsta kommunala förskola, belägen mitt i Lunds centrum. Här har vi nära till parker, museum och allt vad staden erbjuder.

Entrén till tegelhuset, som är förskolans lokaler, med trappa och ramp till dörrarna.
Grynmalaregården.

På Grynmalaregården har vi runt 65 barn uppdelat på fyra avdelningar. En avdelning är för de minsta barnen och en avdelning är för de mellanstora barnen (runt 3 år). De äldsta barnen, 3–5 år har två avdelningar, där den ena avdelningen är förskolebuss.

Vi har ett nära samarbete mellan de olika avdelningarna, med mål att skapa trygghet, gemenskap och glädje. På Grynmalaregården vill vi skapa förutsättningar för barnen att utvecklas till innovativa, nyfikna, kunskapstörstande och kreativa personer.

Kontakta oss på Grynmalaregårdens förskola

Besöksadress: Grynmalaregatan 4, 223 53 Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund

Telefon: 046-359 56 48

Frånvaroanmälan i Edlevo med e-legitimation

Hitta hit via karta

Rektor

Camilla Grankvist
Telefon: 046-359 65 16
E-post: camilla.grankvist@lund.se

Så här arbetar vi

Gården runt förskolan inbjuder till rörelselek och kreativa aktiviteter, där ett intresse och en förståelse för naturen grundläggs. Eftersom Grynmalaregården är centralt belägen har vi många utflyktsmål att välja mellan; Vi promenerar till parker och lekplatser, upplever Mårtenstorget med alla våra sinnen, eller studerar pågående byggen i staden.

Pedagogerna är medforskande, medupptäckare och medagerande. Tillsammans med barnen känner vi glädje i att arbeta, leka och samspela.

Förskolebussen

Förskolebussens undervisningsmiljöer varierar utifrån bussens resmål. Pedagoger och barn möter varierad natur som främjar barnens lek, kreativitet, nyfikenhet och lärande. Vår närhet till naturen skapar förutsättning att värna om vår miljö, växter och djur. Förskolebussens innemiljö erbjuder samma material som avdelningarna på förskolan.

Mat och bibliotek på förskolan

Vi lagar mat i eget kök, där vi strävar efter att laga mat som är ekologisk och fri från tillsatser.

Vi har två förskolebibliotek på förskolan och ett nära samarbete med stadsbiblioteket. Barnen på förskolebussen har tillgång till böcker och ett nära samarbete med Genarps Bibliotek.

Grön flagg

Sedan 2017 har vi utmärkelsen Grön flagg, som är både ett pedagogiskt verktyg och en certifiering för skolor och förskolor som arbetar aktivt och långsiktigt med hållbar utveckling.

Vill du ansöka om en plats på förskolan?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Plan mot kränkande behandling

På förskolan har vi en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. Kontakta oss på förskolan om du vill läsa planen så mejlar vi den till dig.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?