Länk till startsidan

Förskolan Fågel Blå

Förskolan Fågel Blå är belägen mitt i natursköna Väster i Lund. Vårt mål är att vara en förskola där barn och vårdnadshavare ska känna trygghet och gemenskap. Vi har en helhetssyn på barns utveckling och lärande, vi utgår alltid från det enskilda barnet i relation till barngruppens behov och intressen.

Fotot är taget utifrån gården och in genom fönstret, utanför fönstret växer gröna blad och inne ser vi förskolans miljö, med bord, stolar och spel.
Fågel Blå förskola.

Förskolan Fågel Blå har fem avdelningar och plats för cirka 90 barn. Kycklingen och Storken är våra avdelningar för yngre barn, i åldern 1–3 år. Våra avdelningar för äldre barn, runt 3–6 år, är Gladan, Papegojan och Svalan.

Kontakta oss på förskolan Fågel Blå

Adress: Gråsparvsvägen 7, 227 31 Lund

Telefon: 046-359 56 46

Frånvaroanmälan i Skola24 med bank-id

Frånvaroanmälan i Skola24 – inloggning med användaruppgifter

Hitta hit via karta

Kontakta rektor

Biträdande rektor Natalie Cole
Telefon: 046-359 76 99
E-post: natalie.cole@lund.se

Rektor Anna Lagerholm
Telefon: 046-359 73 88
E-post: anna.lagerholm@lund.se

Så här arbetar vi

Hållbar utveckling är en stor del av vår verksamhet, vi har Grön Flagg-certifiering och arbetar varje år gemensamt med utvecklingsmål i samarbete med Håll Sverige rent och Naturskolan.

Förskolan har lådcyklar för att ta oss ut i närområdet, exempelvis till Rinnebäcksravinen och Uteklassrum Reningsverksdammarna.

Mat på förskolan

Vi har ett eget tillagningskök på förskolan. Vår kökspersonal strävar efter att tillaga näringsrik, ekologisk och närodlad mat. Vår matpolicy är utarbetad enligt Livsmedelsverkets rekommendationer.

Vi arbetar för att skapa en naturlig koppling mellan utemiljö och innemiljö genom ett övergripande och inkluderande förhållningssätt.

Vill du ansöka om en plats på förskolan?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?