Länk till startsidan

Förskolan Fågel Blå

Välkommen till förskolan Fågel Blå! Vi finns mitt i natursköna Väster i Lund. Här utvecklas barnen i trygga och lekfulla lärmiljöer som stimulerar lärandet.

Fotot är taget utifrån gården och in genom fönstret, utanför fönstret växer gröna blad och inne ser vi förskolans miljö, med bord, stolar och spel.
Fågel Blå förskola.

Förskolan Fågel Blå har plats för ungefär 120 barn, uppdelat på sju avdelningar.

På Kycklingen, Storken och Ugglan går våra mindre barn, mellan 1 och 3 år. På våra avdelningar för äldre barn, 3-6 år, finns Gladan, Papegojan, Svalan och Rödhaken. Avdelningen Rödhaken är en avdelning med uteprofil.

Kontakta oss på förskolan Fågel Blå

Besöksadress: Gråsparvsvägen 7, 227 31 Lund

Telefon: 046-359 56 46

Frånvaroanmälan i Skola24 med Bank-id

Frånvaroanmälan i Skola24 - inloggning med användaruppgifter

Hitta hit via karta

Rektor

Lisa Carlsson
046-359 36 33
lisa.carlsson@lund.se

Biträdande rektor

Bo G Persson
046-359 92 21
bo.g.persson@lund.se

Så här arbetar vi

Här erbjuder vi barnen en lustfylld lärmiljö som lockar till lek och utforskande. Vi arbetar för att skapa en naturlig koppling mellan utemiljö och innemiljö genom ett övergripande och inkluderande förhållningssätt. Vi har lådcyklar för att ta oss ut i närområdet, exempelvis till Rinnebäcksravinen och Uteklassrum Reningsverksdammarna.

Vårt mål är att vara en förskola där barn och vårdnadshavare ska känna trygghet och gemenskap. Vi har en helhetssyn på barns utveckling och lärande, vi utgår alltid från det enskilda barnet i relation till barngruppens behov och intressen.

Mat på förskolan

Vi har ett eget tillagningskök på Fågel Blå förskola. Våra kockar strävar efter att tillaga näringsrik, ekologisk och närodlad mat. Vår matpolicy är utarbetad enligt Livsmedelsverkets rekommendationer.

Grön Flagg

Hållbar utveckling är en stor del av vår verksamhet, vi har Grön Flagg-certifiering, som är både ett pedagogiskt verktyg och en certifiering för skolor och förskolor som arbetar aktivt och långsiktigt med hållbar utveckling. Vi arbetar varje år gemensamt med utvecklingsmål i samarbete med Håll Sverige rent och Naturskolan.

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?