Länk till startsidan

Förskolan Fågel Blå

Förskolan Fågel Blå är belägen mitt i natursköna Väster i Lund. Vårt mål är att vara en förskola där barn och vårdnadshavare ska känna trygghet och gemenskap. Vi har en helhetssyn på barns utveckling och lärande, vi utgår alltid från det enskilda barnet i relation till barngruppens behov och intressen.

Fotot är taget utifrån gården och in genom fönstret, utanför fönstret växer gröna blad och inne ser vi förskolans miljö, med bord, stolar och spel.
Fågel Blå förskola.

Förskolan Fågel Blå har fem avdelningar och plats för ca 90 barn. Kycklingen och Storken är våra yngrebarnsavdelningar där barnen är ca 1-3 år. Våra äldrebarnsavdelningar, där barnen är ca 3-6 år, är Gladan, Papegojan och Svalan.

Kontakta oss på förskolan Fågel Blå

Besöksadress: Gråsparvsvägen 7, 227 31 Lund

Telefon: 046-359 56 46

Frånvaroanmälan i Skola24 med Bank-id

Frånvaroanmälan i Skola24 - inloggning med användaruppgifter

Hitta hit via karta

Kontakta rektor

Biträdande rektor Bo G Persson
046-359 92 21
bo.g.persson@lund.se

Rektor Lisa Carlsson
046-359 36 33
lisa.carlsson@lund.se

Så här arbetar vi

Hållbar utveckling är en stor del av vår verksamhet, vi har Grön Flagg-certifiering och arbetar varje år gemensamt med utvecklingsmål i samarbete med Håll Sverige rent och Naturskolan.

Förskolan har lådcyklar för att ta oss ut i närområdet, exempelvis till Rinnebäcksravinen och Uteklassrum Reningsverksdammarna.

Mat på förskolan

Vi har ett eget tillagningskök på förskolan. Vår kökspersonal strävar efter att tillaga näringsrik, ekologisk och närodlad mat. Vår matpolicy är utarbetad enligt Livsmedelsverkets rekommendationer.

Vi arbetar för att skapa en naturlig koppling mellan utemiljö och innemiljö genom ett övergripande och inkluderande förhållningssätt.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?