Länk till startsidan

Enestugans förskola

Välkommen till förskolan Enestugan i Genarp. En förskola som ligger naturskönt belägen med flera grönområden på gångavstånd som vi besöker med våra barn. Vi har sex barngrupper med totalt cirka 100 barn i åldern 1–3 år och 3–6 år.

Förskolegård med kompisgunga och lekstuga och en grå byggnad i bakgrunden där det står Enestugans förskola. Höstlöv på marken.

Enestugan har nyligen byggts om och vi flyttade in i våra nya fina lokaler i slutet av 2022.

Kontakta oss på Enestugans förskola

Besöksadress: Södra Fäladsvägen 7, 247 72 Genarp
Postadress: Box 41, 221 00 Lund

Avdelning Nyckelpigan: 073-415 08 38
Avdelning Fjärilen: 076-852 13 56
Avdelning Humlan: 072-987 80 66
Avdelning Myrstacken: 073-415 08 37
Avdelning Sländan: 072-987 80 00
Avdelning Bikupan: 073-448 56 62

Frånvaroanmälan i Edlevo med e-legitimation

Hitta hit via karta

Kontakta rektor

Biträdande rektor Charlotte Nordström
Telefon: 046-359 35 88
E-post: charlotta.nordstrom@lund.se

Rektor Annica Cederberg
Telefon: 046-359 76 02
E-post: annica.cederberg@lund.se

Så här arbetar vi

På Enestugans förskola lägger vi stort fokus på barns rätt till en hållbar framtid och har en medvetenhet kring lekens betydelse för lärande och undervisning.

Vi arbetar systematiskt för att erbjuda alla barn den undervisning och verksamhet de har rätt till. Här lägger vi stor vikt på vår grundverksamhet och anknytningar, för att skapa en trygg förskola för alla, där lärande och undervisning kan få en naturlig plats. Vi arbetar med projekt som utgår ifrån barngruppens intresse och behov.

Våra lärmiljöer på Enestugans förskola förändras över tid, så att de ska passa alla barn. Vi har tre stora gemensamma ateljéer/torg med olika mål och syfte. En ateljé finns utomhus. Inom grupperna delar vi barnen i mindre undervisningsgrupper utifrån ålder, mognad, intresse och behov. Detta för att kunna erbjuda en mer riktad och anpassad undervisning och kunna ge barnen större utrymme och möjlighet att vara delaktiga samt få inflytande i sin utbildning.

Mat på förskolan

Lunchen tillagas på Genarpsskolan. De äldre barnen äter i vår gemensamma restaurang, medans de yngre barnen äter på avdelningen. Frukost och mellanmål lagar vi på plats på Enestugan. Vi samtalar och reflekterar tillsammans med barnen om mat och hälsa vid måltiderna ur ett hållbarhetsperspektiv.

Bibliotek

I en av våra ateljéer/torg har vi börjat skapa vårt gemensamma förskolebibliotek. Vi har kulturombud på förskolan som lägger till ny litteratur och förändrar miljön för att väcka barns lust att lära.

Vill du ansöka om en plats på förskolan?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Plan mot kränkande behandling

På förskolan har vi en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. Kontakta oss på förskolan om du vill läsa planen så mejlar vi den till dig.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?