Länk till startsidan

Djingis Khan förskola

Välkommen till förskolan Djingis Khan! Vi finns mitt i bostadsområdet Djingis Khan på barnvänliga Östra Torn i Lund. Här har vi nära till naturområden, lekplatser och 4H-gården med alla dess djur.

Barn som målar med fingerfärg.
Förskolan Djingis Khan.

På Djingis Khan har vi plats för runt 50 barn, uppdelat på tre avdelningar. Våra yngsta barn går på avdelningen Elefanten. På avdelningarna Solstrålarna och Stjärnorna har vi barn i blandade åldersgrupper.

Kontakta oss på Djingis Khan förskola

Besöksadress: Uardavägen 129, 224 71 Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund

Telefon: 046-359 89 13

Frånvaroanmälan i Skola24 med bank-id

Frånvaroanmälan i Skola24 – inloggning med användaruppgifter

Hitta hit via karta

Kontakta rektor

Biträdande rektor Dragi Manevski
Telefon: 046-359 99 79
E-post: dragi.manevski@lund.se

Rektor Ulrika Wahlqvist
Telefon: 046-359 41 71
E-post: ulrika.wahlqvist@lund.se

Så här arbetar vi

Vårt mål är att vara en förskola där barn och vårdnadshavare trivs och kan känna trygghet. Hos oss får barnen vara i en utmanande och stimulerande miljö som lockar till lek och aktivitet. Vi tycker att det är viktigt att barnen får en positiv bild av det livslånga lärandet, att barnens nyfikenhet och intresse för att upptäcka och lära sig väcks.

Vi strävar efter att barnen blir vetgiriga barn som söker kunskap och tar egna beslut, att de lämnar förskolan som kärleksfulla, empatiska, trygga och ihärdiga individer. På förskolan visar vi omtanke till andra barn och vuxna, vi ser såväl likheter som olikheter som någonting positivt och lärorikt.

Mat och bibliotek på förskolan

På Djingis Khan har vi eget tillagningskök och vi strävar att servera så mycket ekologisk mat som möjligt.

Varje avdelning har ett eget förskolebibliotek. Litteraturen och språket är ständigt levande i verksamhetens alla delar. Ett av våra mål är att alla barn ska erbjudas möjlighet till daglig högläsning på förskolan. Vi samarbetar med biblioteket i form av bokpåsar som familjerna får låna hem.

Skola för hållbar utveckling

Förskolan Djingis Khan har utmärkelsen Skola för Hållbar utveckling och vi arbetar medvetet med hållbar utveckling i alla delar av vår verksamhet.

Välkommen att besöka oss!

Första fredagen i februari, maj och oktober klockan 10.00 har vi möjlighet att ta emot besökare. Är du intresserad av förskolan och vår verksamhet är du varmt välkommen att höra av dig till Anna Dagraca för att boka in besöket.

E-post anna.dagraca@lund.se

Vill du ansöka om en plats på förskolan?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Plan mot kränkande behandling

På förskolan har vi en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. Kontakta oss på förskolan om du vill läsa planen så mejlar vi den till dig.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?