Länk till startsidan

Blåtunga förskola

Välkommen till Blåtunga förskola på Linero ! Blåtunga förskola ligger på Linero och i vår närhet har vi många natursköna områden och fina promenadstigar vilket möjliggör för spännande utomhusaktiviteter för barnen.

Två stora kaniner i betong på gräsmattan utanför Blåtunga förskola, som är i två våningar.
Blåtunga förskola.

På Blåtunga förskola har vi plats för ungefär 100 barn, som vi delar upp i tre enheter. På Oden går våra allra yngsta barn, som är mellan 1 och 3 år. På Hugin och Freja går våra 3–5 åringar.

Kontakta oss på Blåtunga förskola

Besöksadress: Blåtungavägen 16, 224 75 Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund

Telefon: 046-359 79 73

Frånvaroanmälan i Skola24 med bank-id

Frånvaroanmälan i Skola24 – inloggning med användaruppgifter

Hitta hit via karta

Kontakta rektor

Biträdande rektor: Anna-Maria Stenlund-Gruvebäck 
Telefon: 046-359 34 27
E-post anna-maria.stenlundgruveback@lund.se

Rektor: Sari Olsson
Telefon 046-359 79 73
E-post sari.himanenolsson@lund.se

Så här arbetar vi

Vi har en gård som inbjuder till pedagogisk verksamhet och denna används flitigt under alla årstider. På gården har vi möjlighet att följa årstidens växlingar och anordna trevliga utomhusaktiviteter utifrån ett kunskaps- och ett hälsoperspektiv. Vi arbetar utifrån ett utforskande arbetssätt där barnens val, kunskaper, tankar och teorier är centrala. Miljön på förskolan, såväl den inre som den yttre, har stor betydelse i detta arbetssätt.

Mat och bibliotek på förskolan

Vi har ett eget tillagningskök där maten till stora delar lagas från grunden och till stora delar med ekologiska produkter. På vår gård odlas det flitigt tillsammans med barnen . Barnen från de äldre enheterna äter på ett torg och maten serveras i bufféform där barnen själv får ta upp maten med en hjälpande hand av vuxen vid behov.

På vår förskola har vi även ett förskolebibliotek där sagan blir ett äventyr och främjar den språkliga utvecklingen. Biblioteket besöks flitigt av samtliga enheter på förskolan

Grön flagg

Förskolan har grön flagg och det arbetet genomsyrar verksamheten genom en medvetenhet kring rörelse och hälsa och hållbar utveckling.

Vill du ansöka om en plats på förskolan?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Plan mot kränkande behandling

På förskolan har vi en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. Kontakta oss på förskolan om du vill läsa planen så mejlar vi den till dig.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?