Länk till startsidan

Blåklintens förskola

Förskolan Blåklinten finns i den lummiga delen av Östra Torn i Lund. Våra närmsta grannar är hästarna från Östra Torns ryttarförening, dessutom har vi en 4H-gård inom promenadavstånd.

På Blåklintens förskola har vi runt 90 barn fördelade på fem avdelningar, där barnen är åldersindelade. 1–2 åringar går på Blåklockan och Tussilagon. 3-åringarna hittar vi på Vallmon, 4-åringarna på Prästkragen och 5-åringarna finns på Gullvivan.

Barn som målar med fingerfärg.

Kontakta oss på Blåklintens förskola

Besöksadress: Östratornsvägen 38, 224 68 Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund

Telefon: 046-359 64 22

Frånvaroanmälan i Skola24 med bank-id

Frånvaroanmälan i Skola24 – inloggning med användaruppgifter

Hitta hit via karta

Kontakta rektor

Biträdande rektor Dragi Manevski
Telefon: 046-359 99 79
E-post: dragi.manevski@lund.se

Rektor Ulrika Wahlqvist
Telefon: 046-359 41 71
E-post: ulrika.wahlqvist@lund.se

Förskolan Blåklinten invigdes 1982 och totalrenoverades 2017, det gör att lokalerna känns nya och fräscha. Utemiljön rustades upp 2016. Vi strävar efter att utforma både aktiviteter och lärmiljöer så att de erbjuder alla barn varierade aktiviteter i olika sammanhang med många valmöjligheter. Materialet anpassas efter barnens behov och intressen.

Mat och bibliotek på förskolan

Vi har ett eget tillagningskök och så långt det är möjligt lagas all mat som vi serverar från grunden. Vi strävar efter att ha så hög andel ekologiska varor som det bara är möjligt.

Vi har två förskolebibliotek på Blåklinten. Litteraturen och språket är ständigt levande i verksamhetens alla delar så som i ex. lek, projekt, undervisning och spontana stunder. Ett av våra mål är att alla barn ska erbjudas möjlighet till daglig högläsning på förskolan. Vi samarbetar i första hand med biblioteket på Linero, lånar böcker, får råd, boktips och våra två läsombud får information och fortbildning genom folkbiblioteket.

Grön flagg

Förskolan Blåklinten har utmärkelsen Grön Flagg och arbetar medvetet med hållbar utveckling i alla delar av verksamheten.

Välkommen att besöka oss

Vill du komma på ett besök är du välkommen att ta kontakt med oss för att bestämma en dag och tid.

Är ditt barn 1–2 år mejlar du Mariam Mohammadi.
E-post: mariam.mohammadi@lund.se

Är ditt barn 3–5 år mejlar du Gunilla Jonsson.
E-post: gunilla.jonsson@lund.se

Vårt mål är att vi ska släppa ifrån oss kärleksfulla, empatiska, trygga och ihärdiga barn vidare till skolan och ut i livet.

Vill du ansöka om en plats på förskolan?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Plan mot kränkande behandling

På förskolan har vi en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. Kontakta oss på förskolan om du vill läsa planen så mejlar vi den till dig.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?