Länk till startsidan

Arkens förskola

Välkommen till Arken – en gemytlig förskola mitt i centrala Lund! Vår förskola består av åtta avdelningar. Förskolan har en stor härlig gård som erbjuder många tillfällen till lek, motorisk träning och social samvaro mellan barnen.

Stubbar att klättra på, som en hinderbana. I bakgrunden syns ett leksakshus och gräsmatta samt förskolans lokaler i två plan.
Utemiljön på Arkens förskola.

Förskolan är Grön Flagg-certifierad. I vårt kök lagas maten från grunden av vår egen kock och ekonomibiträde. Vårt kök är KRAV-certifierat och serverar till största delen ekologiska och kravodlade produkter.

Kontakta oss på Arkens förskola

Adress: Arkivgatan 30, 223 59 Lund

Frånvaroanmälan i Skola24 med bank-id

Frånvaroanmälan i Skola24 – inloggning med användaruppgifter

Hitta hit via karta

Kontakta rektor

John Horvat
Telefon: 046-359 71 87
E-post: john.horvat@lund.se

Så här jobbar vi

Vår vision är att barnen ska bli trygga, sociala och nyfikna individer, som kan söka och ta emot kunskap i ett livslångt lärande. Vi arbetar utifrån förskolans läroplan, Lpfö 98 rev. 2010.

På Arken arbetar vi alla för att skapa en gemenskap med trivsel och glädje för både stora och små!

Här får barnen utveckla sin språkliga medvetenhet

Hela förskolan arbetar utifrån Bornholmsmodellen. Modellen innebär att pedagogerna hjälper barnen att utveckla sin språkliga medvetenhet och språkförmåga. Hela vår pedagogiska verksamhet genomsyras därför av en språklig medvetenhet hos våra pedagoger. Genom sagor, musik, rim och ramsor skapar vi lustfyllda och lärorika aktiviteter.

Vi har tillgång till ett förskolebibliotek och Lunds fantastiska kulturutbud!

Vi har också tillgång till ett förskolebibliotek, som delas med två andra förskolor i området. Utevistelsen ingår som en naturlig del i verksamheten. Alla aktiviteter som vi erbjuder barnen kan vi också förlägga utomhus. Promenader i vår närmiljö och det fantastiska kulturutbud som finns i Lund använder vi oss gärna av.

Vill du ansöka om en plats på förskolan?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?