Länk till startsidan

Annegårdens förskola

Välkommen till oss på Annegårdens förskola! En förskola stor gård som ligger nära natursköna områden som Sankt Hans backar. 

Två spadar ligger i sandlådan och i bakgrunden syns Annegårdens förskola.
Annegårdens förskola.

På Annegårdens förskola har vi runt 70 barn uppdelat på fyra avdelningar. Avdelningarna är uppdelade i åldrar, de yngre respektive äldre barn.

Kontakta oss på Annegårdens förskola

Adress: Skyttelinjen 150, 226 49 Lund

Telefon: 046-359 95 53

Frånvaroanmälan i Skola24 med bank-id

Frånvaroanmälan i Skola24 – inloggning med användaruppgifter

Hitta hit via karta

Kontakta rektor

Biträdande rektor Lina Termonen
Telefon: 046-359 95 53
E-post: lina.termonen@lund.se

Rektor Thomas Andersson
Telefon: 046-359 56 79
E-post: thomas.andersson@lund.se

Så här arbetar vi

Förutom barnens hemvister med olika lärmiljöer finns två gemensamma torg och två stora ateljéer. Utemiljön består av en stor och en mindre gård.

På våra torg skapas olika sorters möten i lärmiljöer och under våra måltider. Det blir helt enkelt en mötesplats för barnen, där de kan lära och ha en dialog. Runt torgen ligger våra olika avdelningar. I anslutning till våra torg har vi även två stora, ljusa ateljéer för skapande.

Annegårdens stora och härliga utemiljö utvecklas ständigt och lockar till lek, utforskande, klättring, cykling, konstruktion med mera. Vår utemiljö är indelad i olika områden med stora gröna ytor, buskar, träd och en stor kulle. Alla dessa platser bjuder i sin tur in till bland annat kryp-in-lekar, kojbygge, bollekar och pulkaåkning.

Mat och bibliotek på förskolan

På Annegården har vi ett eget kök som lagar maten till oss. Vi har ett litet förskolebibliotek och vi samarbetar med stadsbiblioteket, för att få in nya spännande böcker som vi utforskar tillsammans med barnen.

Grön Flagg

På Annegårdens förskola är vi certifierade med Grön flagg, som är både ett pedagogiskt verktyg och en certifiering för skolor och förskolor som arbetar aktivt och långsiktigt med hållbar utveckling.

Vill du ansöka om en plats på förskolan?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?