Varmt välkommen till Annegårdens förskola! Vi är en av fem förskolor som finns på Norra Fäladen i Lund. Vi arbetar för en förskola där alla barn ska ges möjlighet att lyckas utifrån grundläggande demokratiska värden.
Annegårdens förskola ligger på Annehem och har nära till naturupplevelser, lekplatser och bibliotek. Vi besöker dessa platser ofta för lek, fysiska utmaningar och undervisning. Till dessa platser går vi men vi har även möjlighet att ta oss dit med våra el-lådcyklar.
Kort om Annegårdens förskola
Besöksadress: Skyttelinjen 150, 226 49 Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon Björken 046-359 80 80
Telefon Pilen 046-359 80 77
Telefon Linden 046-359 80 75
Telefon Eken 046-359 84 09
Telefon Kastanjen 046-359 80 78
Frånvaroanmälan i Edlevo med e-legitimation
Lina Termonen, biträdande rektor
Telefon: 046-359 95 53
E-post: lina.termonen@lund.se
Thomas Andersson, rektor
Telefon: 046-359 56 79
E-post: thomas.andersson@lund.se
En utbildning i världsklass är den gemensamma målbilden för alla våra förskolor och grundskolor. En utbildning där alla elever får möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar. Även kultur, natur och måltider är viktiga områden inom förskolan och skolan. Vi arbetar aktivt med att erbjuda alla barn och elever kunskap för att bidra till en hållbar utveckling.
Vårt arbete utgår från barnens behov, intressen och förskolans läroplan. Utbildningen följer barnkonventionen och har barnets bästa i åtanke. Barn ges möjlighet att påverka sin utbildning genom delaktighet och inflytande.
Vi arbetar aktivt med våra lärmiljöer inom- och utomhus. De utformas utifrån barnens behov, intressen och vår läroplan. Vi arbetar för att våra lärmiljöer ska vara tillgängliga och utvecklande så att alla barn erbjuds möjlighet att utvecklas till kompetenta individer i vårt samhälle. Stort fokus läggs på språkfrämjande arbete, genom högläsning varje dag och ett medvetet förhållningssätt, för att främja språket i alla situationer. Vi arbetar aktivt med ett material som heter ”Bornholmsmodellen”, vilket är en vetenskapligt beprövad metod för att främja barns läs- och skrivinlärning. Vi ser språket som en förutsättning för att bli en medborgare som aktivt kan ta del i vårt demokratiska samhälle.
Vi går nu utbildningen "Bygga Broar" för att hitta bästa samverkan mellan förskola och hemmet. Detta innebär bland annat en god introduktion, där ett lära känna samtal ingår.
Lärmiljöerna utomhus är utformade för att utmana barnens motorik och för främja deras välmående genom fysisk aktivitet. För de yngre barnen finns ett lektorg som möjliggör för barnen att utmana sin motorik. Vi arbetar även med att erbjuda systematisk rörelseglädje, exempelvis genom att de äldsta barnen besöker Fäladshallen en gång i veckan samt har gemensamma rörelsepass på förskolan.
Vi har tillagningskök med en kock som arbetar aktivt med att erbjuda näringsriktig och ekologisk mat. Vi lägger fokus på hållbarhet genom aktivt med att minska vårt matsvinn både i köket och tillsammans med barnen.
På vår förskola har vi ett förskolebibliotek som barnen besöker. Vi har även närhet till Norra Fäladens bibliotek. Förskolan har språkpåsar med olika böcker som går att låna hem.
På förskolan har vi nolltolerans mot kränkande behandling och utgår från en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier.
Kontakta oss på förskolan om du vill läsa planen så mejlar vi den till dig.
Önskar du komma för att besöka oss är du varmt välkommen att mejla biträdande rektor för att boka en dag som passar.
Några dagar varje år har förskolan stängt, då vi har kompetensutveckling för medarbetarna. Läsåret 2024/2025 är följande dagar stängda på förskolan:
Uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?