Länk till startsidan

Ängslyckans förskola

Ängslyckans förskola ligger i växande Råbylund. Här har vi närhet till både stad och natur – i närheten ligger ängar, åkrar, lekplatser och nyanlagda Råbysjön. På lagom promenadavstånd finns också Linero bibliotek.

Utemiljö med hopphage, bänkar och buskar framgför byggnaden som är i rött tegel.
Ängslyckans förskola

På Ängslyckan har vi plats till ungefär 60 barn, uppdelat på tre barngrupper. De yngsta barnen på förskolan är en grupp, och de äldre förskolebarnen delas in i två grupper. Under dagarna delas barnen in i mindre konstellationer allt beroende på aktivitet.

Kontakta oss på Ängslyckans förskola

Besöksadress: Landgillevägen 1, 224 78 Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund

Avdelning Smörblomman 046-359 44 37
Avdelning Vallmon 046-359 47 19
Avdelning Violen 046-359 44 35

Frånvaroanmälan i Skola24 med bank-id

Frånvaroanmälan i Skola24 – inloggning med användaruppgifter

Hitta hit via karta

Kontakta rektor

Biträdande rektor Monica Kjellgren
Telefon: 046-359 50 42
E-post: monica.kjellgren@lund.se

Rektor Sari Olsson
Telefon: 046-359 79 73
E-post: sari.himanenolsson@lund.se

Så här arbetar vi

Förskolan arbetar mycket med utomhuspedagogik och är ute varje dag året runt. Barn som sover gör det i vårt utesov på låga sängar.

Lärmiljöerna utvecklas och förändras ständigt för att vara tillgängliga för alla samt följa barnens behov och intressen. Utomhusmiljön består av klätterställning, sandlåda, uteklassrum, gräsytor med fotbollsplan. Utemiljön bjuder även in till upptäckter i de naturliga lummiga buskagen. Inomhus erbjuds miljöer som lockar till samspel och språk. I de olika miljöerna arbetar vi alltid utifrån läroplanens mål.

Mat och bibliotek på förskolan

På Ängslyckans förskola har vi ett tillagningskök. Kocken arbetar nära verksamheten och det barnen har odlat tas tillvara på, för att ge barnen helhetsperspektivet från jord till bord.

Vi har ett förskolebibliotek där det finns möjlighet att titta i böcker eller läsa. Språkutveckling sker dagligen och vi läser sagor både i fysiska böcker och i digital form. Det finns stora möjligheter för att stödja språkutveckling även på andra modersmål.

Grön flagg

Förskolan arbetar med Grön Flagg för ett hållbart samhälle.

Vill du ansöka om en plats på förskolan?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Plan mot kränkande behandling

På förskolan har vi en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. Kontakta oss på förskolan om du vill läsa planen så mejlar vi den till dig.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?