Ängslyckans förskola ligger i växande Råbylund. Här har vi närhet till både stad och natur – i närheten ligger ängar, åkrar, lekplatser och nyanlagda Råbysjön. På lagom promenadavstånd finns också Linero bibliotek.
Vi strävar efter att vår förskola ska vara en demokratisk mötesplats med barnet i fokus, där barn och vuxna utvecklas tillsammans som kompetenta människor och allas tankar och åsikter synliggörs.
På Ängslyckan är barnen uppdelade i tre barngrupper. Smörblomman för barnen som är 1–3 år och Vallmon och Violen för barnen som är 3-5 år.
Förskolan är byggd i ett plan med lokaler som inbjuder till lek och utforskande. På vår natursköna gård erbjuder vi en varierad miljö med gungor, klätterställning, möjligheter för cykling, gräsmatta för bollek och rörelseaktiviteter, sandlådelek, ute-atelje och vattenlek samt odlingslotter där vi odlar tillsammans med barnen.
Besöksadress: Landgillevägen 1, 224 78 Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Avdelning Smörblomman 046-359 44 37
Avdelning Vallmon 046-359 47 19
Avdelning Violen 046-359 44 35
Frånvaroanmälan i Edlevo med e-legitimation
Biträdande rektor Monica Kjellgren
Telefon: 046-359 50 42
E-post: monica.kjellgren@lund.se
Rektor Sari Olsson
Telefon: 046-359 79 73
E-post: sari.himanenolsson@lund.se
En utbildning i världsklass är den gemensamma målbilden för alla våra förskolor och grundskolor. En utbildning där alla elever får möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar. Även kultur, natur och måltider är viktiga områden inom förskolan och skolan. Vi arbetar aktivt med att erbjuda alla barn och elever kunskap för att bidra till en hållbar utveckling.
Vi vill ge barnen en hållbar nutid och framtid genom att uppmuntra deras nyfikenhet och utforskande. Vi arbetar tematiskt och processinriktat, både i grupp och individuellt, där fokus ligger på lärandeprocessen snarare än målet.
Våra pedagogerna lyssnar nyfiket till barnens tankar, teorier och idéer. Möten och samtalet är viktiga delar i barnens lärandeprocesser och viktiga i allt fortsatt lärande.
Med språklekar, rim och ramsor stärker vi barnens språkliga medvetenhet och utgår då från en modell som heter Före Bornholmsmodellen. Vi använder också tecken och bildstöd för alla barn. För att ytterligare stödja barnens språkutveckling utarbetar vi mötesplatser där det uppstår kommunikation och samspel.
Vi utvecklar och skapar miljöer med ett tillåtande klimat där barnen kan utforska och upptäcka nya saker. Miljöerna är anpassade så att barnen kan utveckla sina kompetenser och bli självständiga. Miljöerna är kreativa, inspirerande och föränderliga efter gruppens behov och intressen.
Vi vill arbeta mer efter tanken att det som kan göras inne även kan göras ute och därför försöker vi skapa fler pedagogiska rum även utomhus. Vi strävar efter att material ska vara åskådligt och lättillgängligt för barnen och på detta sätt stimuleras barnens självständighet och kreativitet.
Förskolan har ett eget tillagningskök där maten till stora delar lagas från grunden med flera ekologiska produkter. På vår gård odlas det flitigt och barnen får möjlighet att följa processen från frö till färdig råvara.
Förskolan har utmärkelse Grön Flagg och arbetet genomsyrar verksamheten genom en medvetenhet kring rörelse och hälsa och hållbar utveckling.
På förskolan har vi nolltolerans mot kränkande behandling och utgår från en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. Kontakta oss på förskolan om du vill läsa planen så mejlar vi den till dig.
Du är varmt välkomna att besöka oss första onsdag eftermiddag varje månad, kontakta vår specialpedagog Therese Johansson för att boka in dig på visning.
E-post: therese.johansson2@lund.se
Telefon: 046-359 51 42
Uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?