Länk till startsidan

Timvikarie inom gymnasieskola, vuxenutbildning och modersmål

Är du utbildad lärare eller har erfarenhet som elevassistent? Kanske är du nyfiken på pedagogiskt arbete eller vill arbeta extra vid sidan om studierna? Vi söker dig som med kort varsel kan arbeta som timvikarie när vår ordinarie personal inte är på plats, och som kan vara den där värdefulla resursen för alla våra verksamheter.

Skicka in din intresseanmälan redan idag. Vi kommer att kontakta dig inom kort.

Jag vill anmäla mitt intresse

Att vikariera som lärare i gymnasieskola, modersmål och vuxenutbildning

Är du lärare, vill arbeta extra vid sidan om studierna eller är du kanske bara nyfiken på pedagogiskt arbete? Vi söker dig som med kort varsel kan arbeta som timvikarie när vår ordinarie personal inte är på plats, och som kan vara den där värdefulla resursen för alla våra verksamheter. Du som studerar till ett pedagogiskt yrke kommer att knyta värdefulla kontakter för ditt framtida yrkesliv.

Lärare som undervisar några elever på en gymnasieskola.

Som timvikarierande lärare utgår du från den planering ordinarie lärare förberett. Det är viktigt att du känner dig bekväm i det ämne du vikarierar, att du har god vana vid digitala verktyg och att du kan upprätthålla ett gott ledarskap i klassrummet.

Ibland behöver vi dig enbart som provvakt. Då ingår du i det team som säkerställer att proven genomförs på ett säkert sätt.

Som timvikarie kontaktas du direkt av skolan vid vikariebehov. Väl på plats får du introduktion och arbetsanvisningar av ordinarie personal. Tänk på att du som vikarierar inom gymnasieskolan måste kunna uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret som inte är äldre än ett år. Ansökan om utdraget gör du hos polisen.

Belastningsregistret, polisen

Att vikariera inom service

Person som tar fram salladsbuffé i ett skolkök.

Ingen skola i världen skulle fungera utan servicepersonal; lokalvårdare, vaktmästare och administration. Varje dag behövs du som städar, fixar och ser till att alla på skolan får de bästa förutsättningar att utföra ett bra arbete. Vi söker dig som med kort varsel kan arbeta som timvikarie när vår ordinarie personal inte är på plats, och som kan vara den där värdefulla resursen för alla våra verksamheter. Som timvikarie ingår du i något av våra serviceteam och du får instruktioner på plats av ordinarie personal. Du behöver vara noggrann och flexibel och tycka att det är roligt att arbeta i en miljö där du dagligen möter våra ungdomar.

Att vikariera som elevassistent

Som elevassistent i gymnasieskolan arbetar du med de av våra elever som har behov av särskilt stöd. Du stöttar eleverna under skoldagen och samarbetar med lärare och elevhälsan för att skapa goda förutsättningar för elevernas gymnasiestudier.

Gymnasiesärskolan

Som elevassistent på gymnasiesärskolan arbetar du med våra elever som har olika typer av funktionsvariationer. Du stöttar eleverna efter hens behov och förutsättningar under skoldagen, vilket kan innebära hjälp med såväl det pedagogiska, sociala och viss omvårdnad.

Oavsett var du arbetar som elevassistent är det viktigt att du är lyhörd, flexibel och har lätt att ta till dig nya uppgifter. Samarbetet och god kommunikation med befintliga elevassistenter och lärare är här av yttersta vikt.

Gymnasieelever som har lektion i köket där de bakar.

Våra skolor

Varje skola är unik och har sin egen profil, men vi har alla samma mål och vilar stadigt på samma värdegrund. Du kan läsa mer om våra skolor på respektive skolas sida.

Polhemskolan

Gymnasieskolan Vipan

Gymnasieskolan Spyken

Hedda Anderssongymnasiet

Katedralskolan

International school of Lund – ISLK

Vuxenutbildningen

Utbildningsförvaltningen + dig

Utbildningsförvaltningen ansvarar för utbildningen inom Lunds gymnasieskolor, Vuxenutbildningen och Lunds Modersmålscentrum. Hos oss kan du arbeta när du har möjlighet och samtidigt skaffa dig värdefull arbetslivserfarenhet. Du blir en viktig pusselbit i arbetet med att ge våra elever de kunskaper de behöver.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?