Lunds kommun startsida

För dig som vill förändra världen!

Under en härlig förmiddag får du chans att möta elever och lärare knutna till vår unika spetsutbildning i historia, ställa alla dina frågor och känna av stämningen på Nordens äldsta gymnasieskola

Möt två, av våra många, företagsamma studenter från Ekonomiprogrammet i ett samtal kring Katte-andan, kreativitet, företagande och om varför de valde just Ekonomiprogrammet på Katedralskolan.

Linda Smidfelt, en av Katedralskolans arton forskarutbildade lärare, har fått ett nyinrättat uppdrag från utbildningsförvaltningen. Linda ska tillsammans med kollegan Martin från Spyken bedriva praktiknära forskning med syftet att utveckla och förbättra undervisningen på våra gymnasieskolor

Välkommen till oss på Katedralskolan!

Katedralskolan erbjuder utbildningar av högsta kvalitet, stor valfrihet när det gäller kursval samt ett nära samarbete med universitet, företag, ideella organisationer och kulturinstitutioner.

Skolan ligger i Lunds historiska stadskärna där vi kombinerar charmiga lokaler med modern teknik och en stimulerande studiemiljö. Vi har högutbildade och erfarna lärare och våra utbildningar är av högsta kvalité.

Skönsång av Katedralskolans kör

Förra våren spelade Katedralskolans kör in denna romantiska Lundahyllning som specialskrivits för Katedralskolan i en flydd tid.

Lundahymn

Allt hänger samman

Möt Denise vars intresse för historia förde henne från Lund via Bryssel till Köpenhamn.

Filmen "Allt hänger samman", om Kattes nya spetsutbildning, syntolkad

Varje år har Katedralskolan förmånen att få dela ut flera hundratusen kronor till våra elever som generösa donatorer har skänkt till skolan. Vårt nyaste premium, om 2 miljoner kronor, gavs till skolan strax före jul 2021 av Claes Henrik Dohlman.

Oavsett vilket program du väljer så har vi ett spännande utbud av programfördjupningskurser och individuella val.

För drygt tio år sedan gick Caroline Halfvarson i nian och funderade över sitt gymnasieval. Hon visste att hon ville läsa mycket historia, samhällskunskap och språk. – Hade jag gått i nian idag hade jag absolut valt ert nya spetsprogram, säger Caroline som efter att ha funderat på Kattes dåvarande två spetsprogram slutligen valde humanistisk.