Lunds kommun startsida

För dig som vill förändra världen!

Vi hälsar årskurs 1 och 2 välkomna den 17/8 och årskurs 3 den 18/8. Här hittar du som är ny på Katte massor av information.

Möt Caroline som för tio år sedan skulle välja till gymnasiet och som berättar hur tiden på Katte blev avgörande för hennes kommande livsval och hur sant ”Kommer du in på Katte, kommer du ut i världen” visade sig vara.

Även i år kommer Katedralskolans elever att få dela på drygt 300 000 kronor ur skolans fonder. Läs gärna mer om fondernas syfte och om de generösa kvinnor och män som möjliggjort detta.

Välkommen till oss på Katedralskolan!

Katedralskolan erbjuder utbildningar av högsta kvalitet, stor valfrihet när det gäller kursval samt ett nära samarbete med universitet, företag, ideella organisationer och kulturinstitutioner.

Skolan ligger i Lunds historiska stadskärna där vi kombinerar charmiga lokaler med modern teknik och en stimulerande studiemiljö. Vi har högutbildade och erfarna lärare och våra utbildningar är av högsta kvalité.

Skönsång av Katedralskolans kör

Förra våren spelade Katedralskolans kör in denna romantiska Lundahyllning som specialskrivits för Katedralskolan i en flydd tid.

Lundahymn

Allt hänger samman

Möt Denise vars intresse för historia förde henne från Lund via Bryssel till Köpenhamn.

Filmen "Allt hänger samman", om Kattes nya spetsutbildning, syntolkad

Här finns digitalt material där du lär känna Katedralskolan och dess program. Undrar du något? Alla kontaktuppgifter till skolans personal finns här på hemsidan. Välkommen att höra av dig.

Oavsett vilket program du väljer så har vi ett spännande utbud av programfördjupningskurser och individuella val.

Katedralskolan i Lund är Nordens äldsta skola. År 1085 skrev kung Knut ett gåvobrev till S:t Laurenti kyrka om att skapa ett domkapitel och en katedralskola.