Katedralskolan

För dig som vill förändra världen!

Än en gång är Katedralskolans elever förmånstagare för en stor och generös donation. Donatorn är en f.d. elev som tog studenten 1967. Han önskade premiera elever på N som uppvisat särskilt stora färdigheter och engagemang inom Matematik och Fysik.

Brinner du för Historia? Vill du inte bara läsa Historia utan du få uppleva, forska fram och förmedla historia på egen hand? Då är vår spetsutbildning något för dig! Välkommen på prova-på-aktivitet den 15/12

Välkommen till en utställning som vill göra besökaren uppmärksam på hur snabbt och effektivt lögner kan spridas idag och vad detta kan leda till.

Välkommen till oss på Katedralskolan

Katedralskolan erbjuder utbildningar av högsta kvalitet, stor valfrihet när det gäller kursval samt ett nära samarbete med universitet, företag, ideella organisationer och kulturinstitutioner.

Skolan ligger i Lunds historiska stadskärna där vi kombinerar charmiga lokaler med modern teknik och en stimulerande studiemiljö. Vi har högutbildade och erfarna lärare och våra utbildningar är av högsta kvalité.

Skönsång av Katedralskolans kör

Förra våren spelade Katedralskolans kör in denna romantiska Lundahyllning som specialskrivits för Katedralskolan i en flydd tid.

Lundahymn

Allt hänger samman

Möt Denise vars intresse för historia förde henne från Lund via Bryssel till Köpenhamn.

Filmen "Allt hänger samman", om Kattes nya spetsutbildning, syntolkad

Möt två, av våra många, företagsamma studenter från Ekonomiprogrammet i ett samtal kring Katte-andan, kreativitet, företagande och om varför de valde just Ekonomiprogrammet på Katedralskolan.

Vår mångåriga medarbetare, gymnasielärare Katarina Kvennberg, har tilldelats Vitterhetsakademiens pris för berömvärd lärargärning i ämnet Historia. Prissumman är på 50 000 kronor med ytterligare 20 000 kronor till skolbiblioteket.

För drygt tio år sedan gick Caroline Halfvarson i nian och funderade över sitt gymnasieval. Hon visste att hon ville läsa mycket historia, samhällskunskap och språk. – Hade jag gått i nian idag hade jag absolut valt ert nya spetsprogram, säger Caroline som efter att ha funderat på Kattes dåvarande två spetsprogram slutligen valde humanistisk.