Lunds kommun startsida

För dig som vill förändra världen!

Öppet hus har vi inte förrän den 27/10. Dessförinnan kan du ta del av digitalt material där du lär känna Katedralskolan och dess program. Undrar du något? Alla kontaktuppgifter till skolans personal finns här på hemsidan. Välkommen att höra av dig!

För tio år sedan gick Caroline Halfvarson i nian och funderade över sitt gymnasieval. Hon visste att hon ville läsa mycket historia, samhällskunskap och språk. – Hade jag gått i nian idag hade jag absolut valt ert nya spetsprogram, säger Caroline som efter att ha funderat på Kattes dåvarande två spetsprogram slutligen valde humanistisk.

Linda Smidfelt, en av Katedralskolans arton forskarutbildade lärare, har fått ett nyinrättat uppdrag från utbildningsförvaltningen. Linda ska tillsammans med kollegan Martin från Spyken bedriva praktiknära forskning med syftet att utveckla och förbättra undervisningen. på våra gymnasieskolor

Välkommen till oss på Katedralskolan!

Katedralskolan erbjuder utbildningar av högsta kvalitet, stor valfrihet när det gäller kursval samt ett nära samarbete med universitet, företag, ideella organisationer och kulturinstitutioner.

Skolan ligger i Lunds historiska stadskärna där vi kombinerar charmiga lokaler med modern teknik och en stimulerande studiemiljö. Vi har högutbildade och erfarna lärare och våra utbildningar är av högsta kvalité.

Skönsång av Katedralskolans kör

Förra våren spelade Katedralskolans kör in denna romantiska Lundahyllning som specialskrivits för Katedralskolan i en flydd tid.

Lundahymn

Allt hänger samman

Möt Denise vars intresse för historia förde henne från Lund via Bryssel till Köpenhamn.

Filmen "Allt hänger samman", om Kattes nya spetsutbildning, syntolkad

Varje år har Katedralskolan förmånen att få dela ut flera hundratusen kronor till våra elever som generösa donatorer har skänkt till skolan. Vårt nyaste premium, om 2 miljoner kronor, gavs till skolan strax före jul 2021 av Claes Henrik Dohlman.

Oavsett vilket program du väljer så har vi ett spännande utbud av programfördjupningskurser och individuella val.

Katedralskolan i Lund är Nordens äldsta skola. År 1085 skrev kung Knut ett gåvobrev till S:t Laurenti kyrka om att skapa ett domkapitel och en katedralskola.