Katedralskolan

För dig som vill förändra världen!

Vi önskar alla en skön sommar och väl mött i augusti - både du som är ny på Katte och du som har gått här förut. Det är upprop för årskurs 1 och 2 torsdagen den 15 augusti och för årskurs 3 fredagen den 16 augusti.

Onsdagen den 5 juni så var det ett glädjefyllt och högtidligt studentfirande på Katedralskolan med lunch, parad och utspring. 2025:s studentfirande kommer att gå av stapeln onsdagen den 11 juni.

Tisdagen den 11 juni hade Katedralskolan sin högtidliga premieutdelning. Mer än 230 ungdomar uppmärksammades. Vi skänker tacksamma tankar till alla de män och kvinnor som under årens lopp har tänkt på sin gamla skola med generösa gåvor.

Välkommen till oss på Katedralskolan

Katedralskolan erbjuder utbildningar av högsta kvalitet, stor valfrihet när det gäller kursval samt ett nära samarbete med universitet, företag, ideella organisationer och kulturinstitutioner.

Skolan ligger i Lunds historiska stadskärna där vi kombinerar charmiga lokaler med modern teknik och en stimulerande studiemiljö. Vi har högutbildade och erfarna lärare och våra utbildningar är av högsta kvalité.

Skönsång av Katedralskolans kör

Förra våren spelade Katedralskolans kör in denna romantiska Lundahyllning som specialskrivits för Katedralskolan i en flydd tid.

Lundahymn

Allt hänger samman

Möt Denise vars intresse för historia förde henne från Lund via Bryssel till Köpenhamn.

Filmen "Allt hänger samman", om Kattes nya spetsutbildning, syntolkad

Möt två, av våra många, företagsamma studenter från Ekonomiprogrammet i ett samtal kring Katte-andan, kreativitet, företagande och om varför de valde just Ekonomiprogrammet på Katedralskolan.

Vår mångåriga medarbetare, gymnasielärare Katarina Kvennberg, har tilldelats Vitterhetsakademiens pris för berömvärd lärargärning i ämnet Historia. Prissumman är på 50 000 kronor med ytterligare 20 000 kronor till skolbiblioteket.

Utställningen handlar om desinformation i olika former och är skapad av elever och lärare vid Katedralskolan. Det är en utställning som vill göra besökaren uppmärksam på hur snabbt och effektivt lögner kan spridas idag och vad detta kan leda till.