Katedralskolan

För dig som vill förändra världen!

Stort grattis till Marcus Karlsson och Louise Callmer, vinnarna av medarbetarpriset för ”Öppenhet”

Vi skapar Vintage Fair för att ge våra avgångselever en mer hållbar student. Du som har klänningar, kostymer och annat som hör en bal till, får gärna skänka detta till vår Vintage marknad. Låt din klänning eller kostym få uppleva ännu en bal!

Onsdagen den 5 juni så är det glädjefyllt och högtidligt studentfirande på Katedralskolan. Studenterna går i parad från AF med start strax före kl. 14.00 och utsläppet börjar 14.30.

Välkommen till oss på Katedralskolan

Katedralskolan erbjuder utbildningar av högsta kvalitet, stor valfrihet när det gäller kursval samt ett nära samarbete med universitet, företag, ideella organisationer och kulturinstitutioner.

Skolan ligger i Lunds historiska stadskärna där vi kombinerar charmiga lokaler med modern teknik och en stimulerande studiemiljö. Vi har högutbildade och erfarna lärare och våra utbildningar är av högsta kvalité.

Skönsång av Katedralskolans kör

Förra våren spelade Katedralskolans kör in denna romantiska Lundahyllning som specialskrivits för Katedralskolan i en flydd tid.

Lundahymn

Allt hänger samman

Möt Denise vars intresse för historia förde henne från Lund via Bryssel till Köpenhamn.

Filmen "Allt hänger samman", om Kattes nya spetsutbildning, syntolkad

Möt två, av våra många, företagsamma studenter från Ekonomiprogrammet i ett samtal kring Katte-andan, kreativitet, företagande och om varför de valde just Ekonomiprogrammet på Katedralskolan.

Vår mångåriga medarbetare, gymnasielärare Katarina Kvennberg, har tilldelats Vitterhetsakademiens pris för berömvärd lärargärning i ämnet Historia. Prissumman är på 50 000 kronor med ytterligare 20 000 kronor till skolbiblioteket.

Utställningen handlar om desinformation i olika former och är skapad av elever och lärare vid Katedralskolan. Det är en utställning som vill göra besökaren uppmärksam på hur snabbt och effektivt lögner kan spridas idag och vad detta kan leda till.