Länk till startsidan

Denna sida är äldre än 12 månader och är kanske inte längre aktuell.

SVERIGES FINASTE LÄRARPRIS TILLDELAS LÄRARE VID KATEDRALSKOLAN I LUND

Med stor stolthet vill Katedralskolan meddela att vår mångåriga medarbetare, gymnasielärare Katarina Kvennberg, har tilldelats Vitterhetsakademiens pris för berömvärd lärargärning i ämnet Historia. Prissumman är på 50 000 kronor med ytterligare 20 000 kronor till skolbiblioteket.

Vitterhetsakademien motiverar utmärkelsen så här: ”Katarina Kvennberg, Katedralskolan i Lund, tilldelas priset för att hon förklarar och synliggör komplexa historiska samband och sätter eleverna och deras förankring i demokratins förutsättningar i fokus. Hon tar ansvar för ämnesutvecklingsfrågor, handleder regelbundet lärarstudenter och delar som kollega med sig av kunskaper och erfarenheter.” Vitterhetsakademiens pressmeddelande

Katarina påbörjade sin anställning vid Katedralskolan höstterminen 1999 och undervisar i Historia och Samhällskunskap. För Katarina går alltid det gedigna klassrumsarbetet först – det som kräver djupa ämneskunskaper, ihärdighet och planering, men också uppfinningsrikedom och stort engagemang. Katarina är som lärare mer lågmäld än en estradör – i hennes undervisning är det eleverna som är i fokus och de som ska synas och höras. Hon bullrar inte, och hon avstår helst från punktinsatser i form av event eller happenings, utan fokuserar på det goda vardagsarbetet varje skoldag, varje vecka.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?