Länk till startsidan

Timvikarie på förskola

Är du utbildad barnskötare eller förskollärare, eller studerar du till något av yrkena? Kanske är du nyfiken på att prova arbete inom förskolan inför en framtida utbildning eller vill arbeta extra vid sidan av studierna? Vi söker dig som med kort varsel kan arbeta som timvikarie när vår ordinarie personal inte är på plats. Som timvikarie är du en värdefull och uppskattad resurs i alla våra förskolor.

Just nu kan du inte söka

Just nu har vi inte möjlighet att ta emot några ansökningar för timvikarie inom förskola och skola. Den 17 juli öppnar vi upp på nytt, varmt välkommen då med din ansökan.

Söker du arbete som kock, köksbiträde eller lokalvårdare kan du läsa mer här.

Timvikarie inom kök och lokalvård

Beställ utdrag ur belastningsregistret

Innan du anställs förväntas du kunna visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. När du kallats till intervju kan du beställa ett sådant intyg hos Polisen.

Beställ utdrag ur belastningsregistret på Polisens webbplats

Så funkar det att arbeta som timvikarie

Inom förskolan får du ett roligt och omväxlande arbete där du får göra skillnad i barnens vardag. Du är med i starten på det livslånga lärandet där ingen dag är den andra lik och bidrar till att skapa en miljö där varje barn ges utmaningar, inspiration och lust till lek och skapande.

Vi söker i första hand dig som har en barnskötarutbildning eller läser en pedagogisk utbildning, som förskollärare eller pedagog. Arbetet passar även dig om vill arbeta extra sidan om andra studier, eller som vill prova på att arbeta inom förskolan för att samla erfarenheter av pedagogiskt arbete inför en framtida utbildning.

Vi har ett stort behov av timvikarier på alla våra förskolor i Lunds kommun. Du kan lägga önskemål om det geografiska område där du främst vill arbeta, men ibland kan du ändå få arbeta på andra förskolor i kommunen. Det är därför bra om du är morgonpigg och tidigt kan sätta dig på bussen för att komma till arbetet.

Som timvikarie jobbar du framför allt dagtid på vardagar under höst- och vårterminerna. Arbetsdagen börjar ofta tidigt, ibland redan klockan 06.30, och du förväntas kunna täcka upp med kort varsel. Du bör kunna arbeta minst 40 timmar per månad, och lägger själv in de tider du är tillgänglig för arbete i vårt bemanningssystem. Utifrån din tillgänglighet får du erbjudanden om jobb via sms.

Du får introduktion när du börjar

Det är viktigt för oss att alla våra medarbetare har den kunskap som krävs för att bidra till vår verksamhets goda kvalitet. Innan du påbörjar ditt uppdrag får du därför en introduktion som ger god inblick i verksamheten, praktisk information om din anställning och hur du sköter din tillgänglighet och bokningar i vårt bokningssystem.

Värdefull erfarenhet och spännande möten

Vi söker dig som är ansvarsfull, engagerad, har alla barn i fokus och trivs med att "arbeta på golvet" som närvarande pedagog. Naturligtvis trivs du i en lekfull miljö! Hos oss blir du en del av arbetslaget som arbetar tillsammans utifrån förskolans läroplan där du får ta del av olika arbetssätt. Arbetsuppgifterna varierar men nära kontakt med barn, pedagoger och vårdnadshavare genomsyrar uppdraget.

Du arbetar i många olika verksamheter och behöver därför vara flexibel, kommunikativ, lyhörd och ha god anpassningsförmåga. Vi ser det som en självklarhet att du tycker att lärande ska vara roligt, tryggt och utvecklande. Tillsammans med dina kollegor kommer du göra skillnad i barnens vardag och skapa minnen som du bär med dig resten av ditt yrkesliv. Du som studerar till ett pedagogiskt yrke knyter dessutom värdefulla kontakter för ditt framtida yrkesliv.

Fler jobb som timvikarie

Timvikarie inom service

Timvikarie på fritidshem, grundskola och grundsärskola

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?