Länk till startsidan

Timvikarie på förskola

Är du utbildad barnskötare, förskollärare, kock, måltidsbiträde, lokalvårdare eller studerar du till något våra yrken? Kanske är du nyfiken på att prova arbete inom förskolan inför en framtida utbildning? Vi söker dig som med kort varsel kan arbeta som timvikarie när vår ordinarie personal inte är på plats. Som timvikarie är du en värdefull och uppskattad resurs i alla våra förskolor.

En dag som timvikarie

I filmen berättar en av våra timvikarier, Roksana, om arbetet som timvikarie i Lunds kommun.

Värdefull erfarenhet och spännande möten

Vi söker dig som är ansvarsfull, engagerad och trivs med ett arbete nära barnen i en lekfull miljö. Hos oss blir du en del av arbetslaget som arbetar tillsammans utifrån förskolans läroplan där du får ta del av olika arbetssätt. Arbetsuppgifterna varierar men kontakt med barn, pedagoger och vårdnadshavare genomsyrar uppdraget.

Du arbetar i många olika förskolor, därför måste du måste du känna dig bekväm med att träffa väldigt många olika människor. Därför behöver du vara flexibel, kommunikativ, lyhörd och ha god anpassningsförmåga. Självklart tycker du att lärande ska vara roligt, tryggt och utvecklande. Tillsammans med dina kollegor kommer du göra skillnad i barnens vardag och skapa minnen som du bär med dig resten av ditt yrkesliv. Du som studerar till något av våra yrken får dessutom ett ypperligt tillfälle att knyta värdefulla kontakter för ditt framtida yrkesliv.

Geografiskt område

Vi har ett stort behov av timvikarier på alla våra förskolor i Lunds kommun. Du kan lägga önskemål om ett geografiskt område där du främst vill arbeta, men ibland måste vi göra prioriteringar som kan innebära att du blir bokad utanför ditt ordinarie område.

Detta betyder att du måste vara beredd på att arbeta i hela kommunen även i våra byar: Genarp, Veberöd, Södra Sandby, Dalby och Torna Hällestad. Vid rekrytering prioriterar vi alltid dig som gärna arbeta i byarna.

Arbetstider

Arbetet som timvikarie passar främst dig som är morgonpigg och tidigt kan ta dig till arbetet.

Som timvikarie jobbar du framför allt dagtid på vardagar under höst- och vårterminerna. Arbetsdagen börjar ofta tidigt, ibland redan klockan 06.30, och du förväntas kunna vara på plats med kort varsel. Du lägger själv in de tider du är tillgänglig för arbete i en kalender kopplad till vårt bemanningssystem. Utifrån din tillgänglighet får du bokningar till jobb via sms.

Självgående och social

Arbetet ställer sammantaget stora krav på att du som timvikarie är självgående och är bekväm med att ta dig runt på egen hand till många olika arbetsplatser i kommunen. För att du ska trivas måste du också tycka att det är stimulerande att möta många nya människor, stora som små.

Du får introduktion när du börjar

Det är viktigt för oss att alla våra medarbetare har den kunskap som krävs för att bidra till vår verksamheters goda kvalitet. Innan du påbörjar ditt uppdrag får du därför en introduktion som ger god inblick i verksamheten, praktisk information om din anställning och hur du sköter din tillgänglighet och bokningar i vårt bokningssystem.

Sammanfattningsvis

  • Älskar du att arbeta med barn?
  • Är du morgonpigg?
  • Tycker du om att träffa många människor?
  • Kan du arbeta på många olika förskolor?
  • Kan och vill du arbeta mycket, gärna heltid?
  • Är du flexibel och snabbt kan ställa om inför de behov som uppstår?
  • Kan du arbeta en längre period, sex månader eller mer?
  • Kan du arbeta i hela kommunen?

Om du kan svara ja på ovanstående är du varmt välkommen med din ansökan.

Anmäl ditt intresse för att arbeta som timvikarie

Skicka in en intresseanmälan där du bifogar ditt CV och svarar på några frågor. Ju utförligare ditt CV och dina svar är, desto snabbare kan vi hitta ett timvikariat som passar just dig. När du anmält intresse kan du bli kontaktad för en intervju. Vi rekryterar löpande men det kan dröja innan vi hör av oss, så ha tålamod.

Beställ utdrag ur belastningsregistret

Innan du anställs förväntas du kunna visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. När du kallats till intervju kan du beställa ett sådant intyg hos Polisen.

Beställ utdrag ur belastningsregistret på Polisens webbplats

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?