Länk till startsidan

Timvikarie inom kök och lokalvård

Ingen av våra verksamheter skulle fungera utan servicepersonalen. Kockar och kokerskor, lokalvårdare och köksbiträden. Varje dag behöver vi dig som lagar mat, städar, fixar och ser till att våra elever och brukare får de bästa förutsättningarna.

Vi söker dig som med kort varsel kan arbeta som timvikarie när vår ordinarie personal inte är på plats, och som vill vara den där värdefulla resursen för alla våra verksamheter.

Skicka in en intresseanmälan

Skicka in en intresseanmälan där du bifogar ditt CV och svarar på några frågor. Ju utförligare ditt CV och dina svar är, desto snabbare kan vi hitta ett timvikariat som passar just dig. När du anmält intresse kan du bli kontaktad för en intervju. Vi rekryterar löpande men det kan dröja innan vi hör av oss, så ha tålamod.

Måltidsservice

Är du intresserad av att söka som timvikarie till de 48 kök som ingår i Måltidsservice? Varmt välkommen med din ansökan.

Kök och lokalvård inom barn- och skolförvaltningen och utbildningsförvaltningen

Är du intresserad av att söka som timvikarie inom barn- och skolförvaltningen och utbildningsförvaltningen? Vi erbjuder tjänster både inom våra kök och inom lokalvård. Varmt välkommen med din ansökan!

Beställ utdrag ur belastningsregistret

Oberoende av vilken av förvaltningarna du vill arbeta inom förväntas du kunna visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan du anställs. När du kallats till intervju kan du beställa ett sådant intyg hos polisen.

Beställ utdrag ur belastningsregistret på polisens webbplats

Hur fungerar det att arbeta som timvikarie?

Som timvikarie jobbar du framförallt dagtid på vardagar. Arbetspassen kan variera i längd men börjar ofta tidigt, ibland redan klockan 06, och du förväntas kunna täcka upp med kort varsel. Du lägger själv in de tider du är tillgänglig för arbete i vårt bemanningssystem. Utifrån din tillgänglighet får du erbjudanden om jobb via sms.

Vi behöver timvikarier inom alla våra verksamheter och förväntar oss därför att du kan förflytta dig och arbeta både i Lund, och i tätorterna Genarp, Dalby, Veberöd, Torna Hällestad, Södra Sandby, Revinge och Stångby.

Rekryteringen av timvikarier till kök och lokalvård görs på tre förvaltningar, serviceförvaltningen (Måltidsservice), barn- och skolförvaltningen och utbildningsförvaltningen. Arbetsvillkoren skiljer sig inte åt, däremot kan det skilja sig gällande vilka verksamheter du arbetar i.

Inom Måltidsservice är vi i behov av köksbiträden, och inom barn- och skolförvaltningen är vi i behov av kockar, köksbiträden och lokalvårdare.

Vad innebär det att arbeta som timvikarie?

Köksbiträde inom Måltidsservice

Som timavlönat köksbiträde inom Måltidsservice arbetar du med servering, disk, städning och viss matlagning. Dagligen arbetar vi med god service internt såväl externt. Vårt uppdrag är att laga god, näringsrik och hållbar mat som våra gäster vill äta samt att vara kommunens resurs kring måltids-, köks- och kostfrågor.

I ditt arbete hos oss får du möjlighet att bidra med att utveckla och förbättra måltid och verksamhet för 20 000 barn och medborgare varje dag. Vi är en stor organisation med 49 kök som dagligen arbetar med att leverera en bra måltidsupplevelse. Som vikarie kommer du få kunskaper och erfarenhet inom alla våra kök så som arbete inom mindre kök med nära kontakt med eleverna till storköksdrift med utskickskunder. Vi är cirka 180 medarbetare som välkomnar dig till Måltidsservice.

Vi ser gärna att du har ett stort intresse för mat och service, och det är meriterande om du har utbildning och/eller erfarenhet från livsmedelsbranschen. Då du kommer tjänstgöra inom olika kök är det extra viktigt att du som person har lätt för att anpassa dig och är flexibel. Krav är att du har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift, samt grundläggande datorkunskaper.

Arbeta inom förskola och skola

Som timvikarie inom förskola och skola arbetar du i många olika verksamheter och behöver kunna röra dig mellan olika arbetsplatser. En vanlig arbetsdag har vi behov av cirka 600 vikarier, varav cirka en tredjedel har långtidsvikariat. Du träffar kollegor, barn och vårdnadshavare under arbetsdagen, och dina arbetsuppgifter kan variera beroende på var du arbetar.

På ungefär hälften av våra förskolor finns tillagningskök där maten lagas från grunden. Det ställer krav på antingen utbildning eller erfarenhet av matlagning i storhushåll. På resten av våra förskolor finns mottagningskök dit maten levereras. Här kan du arbeta som köksbiträde och säkerställa en god mathållning.

Vi söker i första hand dig som är utbildad kock/kokerska och kan laga mat från grunden eller dig som kan arbeta som lokalvårdare. Du får gärna ha HACCP-utbildning eller SRY-yrkesbevis. Vi ser helst att du har tidigare erfarenhet från liknande uppdrag och då gärna från barn- och skolverksamhet.

Information om HACCP-utbildning

Information om SRY-yrkesbevis

Genom arbetet får du möjlighet att skaffa dig värdefull arbetslivserfarenhet och vi ser det som självklart att du är ansvarsfull och engagerad. Vår servicepersonal är avgörande för att våra verksamheter ska vara en trygg och välskött verksamhet där lärandet ska vara roligt och utvecklande. Tillsammans med dina kollegor gör du skillnad i elevernas och barnens vardag och får fina minnen som du kommer att bära med dig resten av ditt yrkesliv.

Du får introduktion när du börjar

Det är viktigt för oss att alla våra medarbetare inom Lunds kommun har den kunskap som krävs för att bidra till vår verksamhets goda kvalitet. Innan du påbörjar ditt uppdrag får du därför en introduktion som ger god inblick i verksamheten, praktisk information om din anställning och hur du sköter din tillgänglighet och bokningar i vårt bokningssystem.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?