Länk till startsidan

EU days 21 sep 2022

EU Day Youth 21 september 2022

De årliga EU-dagarna EU-days Lund 2022 hålls den 20-21 september. Efter förra årets framgångsrika första version av EU Day Lund är vi glada att bjuda in dig igen. Evenemanget förlängs i år för att möta fjolårets stora intresse.

Today is in Swedish

The program for the 21st of September will be in Swedish. The 20th of September will be held in English.
EU Days the 20th of September

EU Day Youth – en dag för ungdomsfrågor

Den 21 september vänder sig till studenter, skolklasser, ungdomar och du som arbetar med, beslutar eller har intresse av ungdomsfrågor. Vi benämner denna dag EU Day Youth. Denna dag kommer att hållas på svenska och även erbjuda digitalt deltagande för att kunna nå ut till klassrummen. Är du lärare går det bra att anmäla din klass både till förmiddags - eftermiddags- eller heldagspass.

Åtta personer som står framför en brun port.
Värdarna för EU days 2022.

Anmäl dig

Anmälan öppnar den 10:e juni och stänger den 10:e september. Under konferensen väljer du fritt vilka seminarier du önskar delta i. Det är först till kvarn som gäller. Konferensen är kostnadsfri och det bjuds på förmiddags- och eftermiddagsfika samt mingel efter konferensen den 20 september. Lunch bekostar du på egen hand på någon av Lunds lunchrestauranger i city eller hos Tegnérs Matsalar i AF-Borgen. Om du inte kan delta är vi tacksamma att du avbokar din plats, till förmån för andra deltagare och för att undvika matsvinn.

Jag vill anmäla mig

Program

Program 21 september

Tid

Program

Lokal

08.30-09.00

Välkomsttal (TBC)

Lunds universitets Aula

09.00-10.00

Hur ser framtidens arbetsmarknad ut?

Lunds universitets Aula

10.00-10.30

Fika

Lunds universitets Aula

10.30-11.30

AI och ungdomar/demokrati

Lunds universitets Aula

09:15-11:30

Vad är Europeisk ungdomshuvudstad?

Studio Stadshuset

11.30-13.00

Lunch på stan/skola
Lunch för inbjudna: Tegnérs Matsalar


13.00-14.00

EU:s ungdomsdialog

Lunds universitets Aula

14.00-14.20

Fika

Lunds universitets Aula

14.20-14.40

Ministertal Hans Dahlgren

Lunds universitets Aula

14.40-15.40

Hur ska vi nå EU:s miljö och klimatmål?

Lunds universitets Aula

Studio Stadshuset
Studio Stadshuset

Hitta till våra lokaler

Konferensen är i centrala Lund, i Lundagård. Det tar cirka 7 minuter att gå från Lunds centralstation. Under dag 1 är seminarierna förlagda till Lunds universitetsaula. Under dag 2 är seminarierna förlagda till Lunds universitetsaula och Studio Stadshuset.

Adresser

Lund universitetshus

Paradisgatan 2

Studio Stadshuset

Kyrkogatan 11

Välkommen till EU Days i Lund

EU Days Lund är en öppen mötesplats för dialog och utbyte av idéer om EU:s och Sveriges framtid. På EU Days Lund träffas representanter från offentlig sektor, näringsliv, akademi, EU:s institutioner, studenter och allmänhet för nätverkande och kunskapsutbyte. Gemensamma europeiska samhällsutmaningar diskuteras sett till hur de påverkar samhälle och näringsliv i Skåne och Lund men även i förhållande till hur vår region bidrar till Europas framtid. EU Days Lund 2022 arrangeras av Lunds kommun, Lunds universitet och EU-kommissionens representation i Sverige i samarbete med ett flertal medarrangörer.

Årets teman

I år kommer följande teman att behandlas: europeisk säkerhetspolitik, europeisk konkurrenskraft, EU:s digitala och gröna omställning, mänskliga rättigheter och europeiska värderingar och Europeiska ungdomsåret 2022.

EU-Day 2021
Logotypes from City of Lund, Lunds University, European Commission and Europe Direcrt Lund.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Aktuellt

Här ligger äventyrsbadet, de mysiga shoppingstråken, mat-gatan och alla museer. Men Lund är också natursköna vidder, med trolska boklundar och rapsfält som lyser om våren, här kan en dagsvandring lätt kombineras med stadslivet. Kort sagt, i Lund finns det mycket att uppleva!

Med över 1 600 hotellrum att välja mellan finns det något för alla smaker och plånböcker. Vill du ha en ”hemma hos”-känsla finns det många charmiga bed & breakfasts och privata boenden, både i centrala Lund och på landsbygden.

Med tåget kommer du rakt in i de centrala delarna av staden. Malmö Airport ligger ungefär 25 minuter härifrån och tvärs över sundet finns också Kastrup. Väl på plats kan cykel eller till fots vara två av de enklaste sätten att uppleva Lund på.