Länk till startsidan

Bokfestival för barn och unga

Den 23-28 april 2023 är det dags för bokfest i Lund igen! Som vanligt kommer programmet bestå av massor av författarbesök, workshops med illustratörer, teater och sagostunder. Allt är gratis. Programmet släpps i början av april, håll utkik här på hemsidan!

Work in Progress

Deltagare från tidigare års workshop Work in Progress

Person står vid ett bokbord, har en tygkasse med texten Litteralund över axeln.

Det här är Litteralund

Litteralund är Sveriges största festival för barn- och ungdomslitteratur. Uppdraget är att på olika sätt skapa förutsättningar för och inspirera barn och unga att läsa, skriva och skapa. Festivalens fokus är det skrivna ordet, men även andra konstuttryck får plats som teater, film och dans.

Barnen och de unga får ta del av programmet dels genom skolan, men också genom en stor mängd offentliga programpunkter för att få unga att läsa, skriva och skapa. Festivalens fokus är det skrivna ordet, men även andra konstuttryck får plats som teater, film och dans.

Så här arbetar vi med Litteralund

Kontakta oss som arbetar med Litteralund

Aktuellt

Litteralund

Temat för årets tävling var Grand Hotel och här kan du se vilka som vunnit tävlingen i år. Tack till alla fantastiska skribenter som varit med.

Litteralund

Litteralund söker unga reportrar som vill vara med och intervjua författare och skriva reportage under festivalen 2022. Har du elever som är intresserade?

Evenemang

Aktuellt

Evenemang