Länk till startsidan

Bokfestival för barn och unga

Den 24-29 april är det dags för bokfest i Lund igen! Som vanligt kommer programmet bestå av massor av författarbesök, workshops med illustratörer, teater och sagostunder. Allt är gratis. Programmet släpps i början av april, håll utkik här på hemsidan!

Konferensprogram

25-26 april

Skolprogram

25-29 april

Aktuellt

Litteralund

Temat för årets tävling var Grand Hotel och här kan du se vilka som vunnit tävlingen i år. Tack till alla fantastiska skribenter som varit med.

Litteralund

Litteralund söker unga reportrar som vill vara med och intervjua författare och skriva reportage under festivalen 2022. Har du elever som är intresserade?

Evenemang

Person står vid ett bokbord, har en tygkasse med texten Litteralund över axeln.

Det här är Litteralund

Litteralund är Sveriges största festival för barn- och ungdomslitteratur. Uppdraget är att på olika sätt skapa förutsättningar för och inspirera barn och unga att läsa, skriva och skapa. Festivalens fokus är det skrivna ordet, men även andra konstuttryck får plats som teater, film och dans.

Barnen och de unga får ta del av programmet dels genom skolan, men också genom en stor mängd offentliga programpunkter för att få unga att läsa, skriva och skapa. Festivalens fokus är det skrivna ordet, men även andra konstuttryck får plats som teater, film och dans.

Så här arbetar vi med Litteralund

Kontakta oss som arbetar med Litteralund

Litteralundpodden

Djupdyk i litteratur för barn och unga tillsammans med oss! Med Litteralundpodden vill vi bjuda på bokfestivalkänsla hela året.

Caroline Cabot träffar högaktuella författare och illustratörer för att prata skaparprocesser, inspirationskällor och hur det är att skriva för den unga målgruppen.

Aktuellt

Evenemang