Länk till startsidan

Sommarlund

Sommarlund är upplevelser för barn och vuxna i alla åldrar, i stad och byar, hela sommaren – kultur och nöje där du är helt enkelt.

Med Sommarlund börjar sommaren på riktigt, eller hur? Nu är programmet här! Välkommen att botanisera bland allt roligt vi bjuder på i år – från musik och teater till konst och prova-på-aktiviteter.

Det digitala programmet

Sommarlunds program kan du hitta digitalt på tre olika sätt:

  • Längre ner på sidan finns programmet dag för dag i evenemangskalendern.
  • På Arrangemang Lunds Facebooksida kommer varje programpunkt synas under "Evenemang".
    Arrangemang Lund på Facebook
  • Programmet i sin helhet, listat dag för dag, finns också när du klickar dig vidare här bland sommarlundssidorna. Här kan du också, om du önskar, skriva ut programmet med hjälp av skrivarikonen.
    Sommarlundprogrammet dag för dag

Det tryckta programmet

Sommarlunds program finns att hämta på följande ställen:

Få insyn i fotografen Lina Jonns liv i en ljudguidad vandring. Inför sommaren har rundan kompletterats med Linas foton ute runt om i stadskärnan, framtagna på initiativ av Kultur- och fritidsförvaltningen i samarbete med Visit Lund.

Jazza med Mimi, 4–9 augusti Mimi har fastnat i en sång! Kan barnen hjälpa henne loss? I denna sångstund blir det full fart, röstlek och spontan sång. I augusti ser du musikföreställningen på flera olika platser i Lund och byarna.

Bra saker att veta

Fri entré

Det är fri entré till alla programpunkter, men till vissa aktiviteter behöver du förhandsboka en plats. Du hittar information om vad som gäller, vid respektive programpunkt.

Programändringar

Ibland tvingas vi ändra i programmet med kort varsel. Titta gärna in på vår facebooksida Arrangemang Lund, innan du ger dig iväg till ett evenemang.

Arrangemang Lund på Facebook

Sommarvärdar

Vid våra arrangemang finns det värdar på plats för att svara på frågor och hjälpa till.

Tillgänglighet

Har du frågor eller behöver assistans i samband med något arrangemang? Hör av dig – vi hjälper dig gärna. Kontaktuppgifter hittar du längst ner.

 

Miljö

Hjälp oss att värna om vår miljö! Använd gärna kollektivtrafik, cykel eller samåk till våra spelplatser. Om du har med dig picknickkorgen ber vi dig ta med dig skräpet hem eller lägga det i något av våra sorteringskärl.

Hitta till spelplatserna

På respektive programpunkt i evenemangskalendern finns en länk till en karta, som visar var evenemanget är.

Program in English?

Sommarlund offers hundreds of cultural events at many different venues throughout the entire summer. Almost everything is free of charge.

We have listed the program, visit the page and use the website's translation tool.

Go to page for program

Hjälp oss att bli bättre

Tyck till om Sommarlund genom att besvara en enkät.

Lämna svar på enkäten

Aktuellt

Aktuellt

Evenemang

Hämtar evenemang...