Länk till startsidan

Årets Vinterlund är här

Vintern har kommit och med den årets Vinterlund som bjuder på massor av härliga upplevelser som sätter färg på de mörka vintermånaderna. Hoppas vi ses i vintervimlet!

Arrangemanget inleds med julgranständningen på Stortorget 25 november och rullar på fram till 26 februari då vi packar ihop isbanan.

Isbana med flera skridskoåkare på kvällen, upplyst av ljusslingor.

Isbanan på Stortorget

På med skridskorna! Isbanan på Stortorget öppnar till advent och håller öppet för åkning hela vintern lång. Fritidsbanken lånar ut skridskor gratis måndag–fredag 16.00–20.00 och lördag–söndag 10.00–20.00. (Öppettiderna kan ändras beroende på vädrets makter. Läs mer i programmet nedan.)

Stor julgran med massor av vit belysning och stjärna i toppen på ett torg på kvällen.

Årets nyhet – Vintergatan!

Längs Vintergatan som går från Livets museum i norr ner till Stadshallen i söder händer det massor av spännande saker för hela familjen ända fram till jul. På Stadshallen kan du träffa tomtemor och tomtefar, julpyssla eller varför inte besöka vår rimstuga för att få till alla julklappsrim? Kanske kan Kinos julfimer locka? Eller en julvandring genom stan? En sak är säker – Vintergatan erbjuder något för alla!

Personer i tomtekläder dansar runt granen.

Här hittar du hela programmet

Vinterlund är ett brett program av välkända och helt nya evenemang i centrala Lund, från första adventshelgen till februarilovets sista dag. Så det väntar massor av spännande och roliga aktiviteter i vinter med ett utbud som erbjuder något för alla – stora som små.

Vinterlunds program

Vinterlund: Program in English

Mer julskoj finns i vår evenemangskalender.

Vit lysande snöflinga som hänger i en julgran med blåa julgranskulor.

Grantändningen – en klassiker

Granen på Stortorget är tänd sedan första advent och med det är nu Vinterlund i gång!

Undrar du över årets jultema som pryder granen?
Temat "En förtrollad jul" har inspirerats av sagans värld, där det är fullt möjligt för John Bauer att möta Harry Potter. Här sätts en förtrollad stämning av djupa skogar, slott, ädelstenar och magiska djur.

Har du några frågor, idéer eller andra funderingar?

Tveka inte att höra av dig till projektledare för Vinterlund, Åsa Jensen.
Telefon: 046-359 43 79
E-post: asa.jensen@visitlund.se

Aktuellt

Evenemang

Aktuellt

Evenemang