Länk till startsidan

$currentPage

Vi ses i september!

Southern Sweden Circus Festival

Nu kommer cirkusen till dig! Spektakulära uppträdanden, hisnande akrobatik och fängslande ögonblick på cirkusfestivalen som börjar i Lund och fortsätter till Malmö 6–15 september 2024. Hela festivalprogrammet presenteras i augusti.

Möt några udda figurer som gör ett turnéstopp i Lund och bjuder på cirkuskonster och kramar och se en hyllad föreställning med tretton akrobater från Guinea på Lunds Stadsteater. Dessutom fyller vi Mårtenstorget till bredden med cirkus 6 och 7 september.

Yé! med Cirque Baobab

En hisnande och drabbande cirkusföreställning om hur vi bygger upp och slår omkull varandra, hur vi samverkar och hur vi kollapsar. Genom kraftfull akrobatik och pulserande dans väcker tretton akrobater från Circus Baobab tankar om klimatkrisen och människans roll i den. Med endast vattenflaskor som rekvisita skildras kampen om vatten, avgörande för vår överlevnad.
Lördag 7 september klockan19.00 på Lunds Stadsteater.
Biljetter hittar du hos Cirkus Syd

Festivalpremiär september 2024

Som en del av en större satsning på den regionala infrastrukturen för cirkuskonsten har Malmö stad och Lunds kommun gemensamt tagit initiativ till en internationell cirkusfestival med höga ambitioner.

Startskottet skedde i september 2023 och markerade början på en sprakande cirkusbiennal som genomförs för första gången i september 2024. Festivalen produceras av Cirkus Syd, en ideell förening och tankesmedja baserad i Lund, som arbetar globalt med att undersöka, utveckla och stärka cirkuskonsten.

Läs mer om festivalen på Cirkus Syd

Uppdaterad:

Dela sidan: