Länk till startsidan

Parkstugans förskola

Parkstugan är en förskola som ligger naturskönt i utkanten av Veberöd. Här har vi gångavstånd till skogen, biblioteket, lekplatser och en 4H-gård. Vi lägger ett stort fokus på barns rätt till en hållbar framtid och lekens betydelse för lärande och undervisning.

En stor kompisgunga på förskolans gård.
Parkstugans förskola.

På Parkstugan är vi runt 75 barn uppdelat på fem avdelningar. Två avdelningar är för de mindre barnen i åldern 1–3 år och vi har tre avdelningar med 3–5-åringar. Inom avdelningen delar vi upp barnen i mindre undervisningsgrupper utifrån deras utveckling, behov och intressen. Varje läsår erbjuds dessutom de blivande förskoleklassbarnen en särskild undervisningsgrupp.

Kontakta oss på Parkstugans förskola

Besöksadress: Ängavägen 21, 247 61 Veberöd
Postadress: Box 41, 221 00 Lund

Avdelning Småkrypen: 046-359 93 74
Avdelning Gläntan: 046-359 93 75

Frånvaroanmälan i Edlevo med e-legitimation

Hitta hit via karta

Kontakta rektor

Biträdande rektor Jeanette Olsson
Telefon: 046-359 48 31
E-post: jeanetteannelie.olsson@lund.se

Rektor Anne Dagner
Telefon: 046-359 67 67
E-post: anne.dagner@lund.se

Så här arbetar vi

Vi arbetar Reggio Emilia inspirerat vilket innebär att våra lärmiljöer är tillgängliga och utformade så att barnen får stor möjlighet till lek, utforskande, lärande samt delaktighet och inflytande av sin verksamhet. Vi har en stor inspirerande gård som är uppdelade i olika lekzoner som erbjuder och stimulerar barnen till varierande lekar och utmaningar. Här hittar du bland annat en hinderbana, kryddträdgård och sandlådor. Gården är lummig och grön.

Maten på förskolan

Vi har ett eget tillagningskök med en kock som lagar god och näringsriktig mat, det mesta från grunden. Vi eftersträvar att handla ekologiska och närproducerade råvaror efter säsong.

I mån av tid, bakar vi även vårt eget bröd. På matsedeln finns traditionell husmanskost blandat med olika nutida rätter.

Bibliotek och samarbeten

På Parkstugan har vi ett eget förskolebibliotek där barnen har ett stort utbud av olika språkmaterial, känslodockor och böcker, både sago- och faktaböcker. Vi promenerar även till Veberöds folkbibliotek. Där gör vi regelbundet teaterbesök. Folkbiblioteket erbjuder även ett “cykelbibliotek” som kommer till förskolan regelbundet med en bibliotekarie.

På Parkstugan samarbetar vi med Veberöds två grundskolor, för att säkerställa en trygg övergång till förskoleklass. Vi är också en partnerförskola till Malmö Universitet. Det betyder att vi har utbildade handledare som tar emot lärarstudenter under deras verksamhetsförlagda utbildning. Det gör att vi får handleda och guida våra blivande kollegor och samtidigt ta del av föreläsningar och ny forskning från högskolan och dess studenter.

Skola för hållbar utveckling

Parkstugan har skolverkets utmärkelse “Skola för hållbar utveckling”. Det innebär att vi arbetar målmedvetet med de tre olika hållbarhetsperspektiven: ekologiskt, socialt och ekonomiskt.

Vill du ansöka om en plats på förskolan?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Plan mot kränkande behandling

På förskolan har vi en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. Kontakta oss på förskolan om du vill läsa planen så mejlar vi den till dig.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?