Länk till startsidan

Tillsammans skapar vi hållbara Lund

I Lunds kommun tar vi de utmaningar som finns inom hållbar utveckling på allvar. Vi strävar efter att vara ledande inom hållbar utveckling. Detta i samarbete med andra aktörer, lärosäten, näringsliv och invånare för att utveckla det hållbara samhället.

Klimatet just nu i särskilt fokus

Lund har utsetts till årets klimatstad av WWF, nu fortsätter vi tillsammans att visa vägen:

Tillsammans kan vi skapa ett klimatneutralt Lund

Lunds arbete med hållbar utveckling

Paraplyt för vårt arbete med hållbar utveckling är vår policy för hållbar utveckling. Policyn säger hur Lunds kommun förhåller sig till Agenda 2030 och de globala målen. Policyn blir verklighet genom program och planer med tydliga mål.

Policy för hållbar utveckling Pdf, 1 MB.

Lunds kommuns program för social hållbar utveckling och Lunds kommuns program för ekologisk hållbar utveckling, även kallat LundaEko, är två viktiga delar i detta arbete. Det är dessa två program som är grunden för innehållet på följande två sidor. Det är även här du hittar information om vårt arbete, våra målsättningar och våra olika samarbeten inom ekologiska och sociala hållbarhetsområden:

Ekologisk hållbarhet

Social hållbarhet

Hållbarhetsveckan i Lund

Hållbarhetsveckan är ett årligt event i Lund där vi i samarbete med Lunds universitet och andra intresserade fyller en vecka med aktiviteter kring hållbarhet.

Hållbarhetsveckan 2023 går av stapeln mellan 17 och 22 april och kommer bestå av ett välfyllt program. Hållbarhetsveckan är öppen för allmänheten och du som är intresserad kommer kunna gå på föredrag, workshops, guidade turer och mycket mer.

Du kan läsa mer om hållbarhetsveckan hos Lunds Universitet, där även programmet kommer släppas.

Hållbarhetsveckan 2023 – Lunds universitet

Lund kan bli del av biosfärområde

Lunds kommun arbetar tillsammans med Eslövs kommun och Sjöbo kommun med att bilda ett nytt biosfärområde i Skåne: Storkriket. Ett biosfärområde ska utifrån ett par valda fokusområden visa exempel på och inspirera till hållbar utveckling.

Följ och delta i arbetet med biosfärområdet

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?