Länk till startsidan

Tillsammans skapar vi hållbara Lund

I Lunds kommun tar vi de utmaningar som finns inom hållbar utveckling på allvar. Vi strävar efter att vara ledande inom hållbar utveckling. Detta i samarbete med andra aktörer, lärosäten, näringsliv och invånare för att utveckla det hållbara samhället.

Lunds arbete med hållbar utveckling

Paraplyt för vårt arbete med hållbar utveckling är vår policy för hållbar utveckling. Policyn säger hur Lunds kommun förhåller sig till Agenda 2030 och de globala målen. Policyn blir verklighet genom program och planer med tydliga mål.

Policy för hållbar utveckling Pdf, 1 MB.

Lunds kommuns program för social hållbar utveckling och Lunds kommuns program för ekologisk hållbar utveckling, även kallat LundaEko, är två viktiga delar i detta arbete. Det är dessa två program som är grunden för innehållet på följande två sidor. Det är även här du hittar information om vårt arbete, våra målsättningar och våra olika samarbeten inom ekologiska och sociala hållbarhetsområden:

Ekologisk hållbarhet

Social hållbarhet

Hållbarhetsveckan i Lund

Hållbarhetsveckan är ett årligt event i Lund där Lunds kommun i samarbete med Lunds universitet och andra intresserade fyller en vecka med aktiviteter kring hållbarhet.

Hållbarhetsveckan 2022 gick av stapeln mellan 2-7 maj och bestod av ett välfyllt program med över 50 aktiviteter. Lundabor, yrkespersoner, studenter och andra intressenter kunde ta del av föredrag, workshops, guidade turer och mycket mer.

Datumen för Hållbarhetsveckan 2023 beslutas senare under året, men har du redan nu en idé är du välkommen att höra av dig till oss via våra sociala medier eller via Lunds medborgarcenter.

Hållbarhetsveckan i Lund

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?