Länk till startsidan

Tillsammans skapar vi hållbara Lund

I Lunds kommun tar vi de utmaningar som finns inom hållbar utveckling på allvar. Vi strävar efter att vara ledande inom hållbar utveckling. Detta i samarbete med andra aktörer, lärosäten, näringsliv och invånare för att utveckla det hållbara samhället.

Paraplyt för vårt arbete med hållbar utveckling är vår policy för hållbar utveckling. Policyn säger hur Lunds kommun förhåller sig till Agenda 2030 och de globala målen. Policyn blir verklighet genom program och planer med tydliga mål. Program för social hållbarhet samt vårt program för ekologisk hållbarhet, LundaEko 2021–2030, är två viktiga delar i detta arbete. Det är dessa två program som är grunden för innehållet på sidorna:

Ekologisk hållbarhet

Social hållbarhet

Prata med oss i sociala medier

Hållbara Lund på Facebook

Hållbara Lund på Instagram

Under 2021 gör vi en satsning på att låta kontot Hållbara Lund på Instagram bli ett stafettkonto. Vill du visa upp ditt engagemang för hållbar utveckling på kontot – oavsett om det är som privatperson, medarbetare i Lunds kommun, som engagerad i en förening eller som anställd på ett företag – då hoppas vi att du hör av dig!

Skicka in din intresseanmälan

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?