Länk till startsidan

Skolstart gymnasiet

Välkommen till dig som är ny elev och vårdnadshavare på våra kommunala gymnasieskolor. Här hittar du allt du behöver inför skolstarten.

Den här sidan är just nu under uppbyggnad.

Från och med den 1 juli kommer du som ska börja på en av våra kommunala gymnasieskolor hitta den information du behöver här.

Vi vänder oss till dig som ska börja på en av våra kommunala gymnasieskolor:

  • Gymnasieskolan Spyken
  • Gymnasieskolan Vipan
  • Hedda Anderssongymnasiet
  • Katedralskolan
  • Polhemskolan

Förbered dig inför skolstarten

Att börja gymnasiet är en spännande tid med många nya intryck och tankar. Vi vill ge dig en fin start på gymnasietiden och ber dig att fylla i blanketter och e-tjänster före första skoldagen. Alla blanketter går att fylla i och spara digitalt innan de skrivs ut.

De ifyllda blanketterna ska du ta med dig första skoldagen och lämna till din mentor (du ska inte lämna blanketterna på skolans expedition, medborgarcenter eller posta dem till skolan).

För att använda e-tjänster behöver du bank-id. Har du inte bank-id kan du besöka Medborgarcenter för att få en pappersblankett.
Har du ingen skrivare kan du besöka närmsta bibliotek eller hämta blanketter vid Medborgarcenter på Kristallen i Lund. Medborgarcenter kan hjälpa dig att skriva ut blanketter, men du ska själv ta med blanketterna till skolan första skoldagen.

Hitta till Medborgarcenter

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?