Länk till startsidan

Erbjuda arbete eller praktikplats

Är du som företag eller förening i behov av ett par extra händer och vill bidra till att flera unga och vuxna får möjlighet att komma ut i arbete? Eller arbetar du på Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen och behöver hitta en arbetsplats åt en lundabo? Kontakta oss gärna.

Arbetsmarknadsinsatser – för handläggare på myndigheter

Vi förmedlar kommunala praktikplatser för vuxna lundabor (18–65 år). Om du arbetar på Arbetsförmedlingen eller Försäkringskassan och behöver hitta en möjlig praktikplats åt en lundabo, välkommen att kontakta oss.

Välkommen att kontakta oss på e-post arbetsmarknad@lund.se

Erbjud arbete till ukrainare

Genom projektet Care Ukraina-Lund kan du hjälpa ukrainska medborgare (18–65 år) som kommit till Lund att etablera sig på den svenska arbetsmarknaden. Arbetsmarknadskonsulenterna i projektet hjälper dig som arbetsgivare att hitta rätt person bland våra kandidater. Kandidaterna har hög kompentens och många års arbetslivserfarenhet från flera olika branscher.

Kontakta projektledare Ulrika Sörell för mer information och för att erbjuda arbete.

E-post: ulrika.sorell@lund.se
Telefon: 073-716 04 73

Projektet medfinansieras av Europeiska unionen.

EU-flaggan.

Bidra till mångfald på din arbetsplats

Rekrytera en lundabo som lever med psykisk ohälsa via våra arbetsspecialister på sysselsättningsenheten. Vi utgår från arbetsgivarens behov och ser till att det blir lyckosamt för alla parter.

Våra arbetsspecialister hjälper personer som lever med psykisk ohälsa att hitta och behålla ett vanligt arbete. Vi kan erbjuda både företaget och arbetstagaren ett långsiktigt och personligt stöd. Vi hjälper dig genom rekryteringsprocessen och kan följa med på arbetsintroduktioner, uppföljningar och hitta praktiska lösningar på arbetsplatsen.

Vi kommer gärna ut till ditt företag eller din organisation och berättar mer.
Kontakta oss gärna på telefon 046-359 50 00.
Fråga efter våra arbetsspecialister på sysselsättningsenheten.

Vi finns på Kristallen, Brotorget 1, Lund.

IPS är en evidensbaserad metod som ger resultat. Studier visar att 50 procent fler får arbete via denna metod, jämfört med traditionella rehabiliteringsprocesser. Metoden används i stora delar av världen.

Vi hjälper dig

  • att slippa en dyr rekryteringsprocess
  • göra en skräddarsydd matchning
  • med kontinuerligt och professionellt stöd
  • med handledning och uppföljning
  • med vägledning kring arbetsplatsinsatser.

Erbjud feriepraktikplatser till ungdomar

Ideella organisationer och företag har möjlighet att anställa en feriepraktikant under tre veckor på sommaren och få ersättning för praktikantens lön av Lunds kommun. Ge en ungdom chansen att hjälpa dig och samtidigt få erfarenhet av arbetslivet. Vi på kommunen hjälper till att matcha ungdomar med respektive arbetsplats.

För att erbjuda plats till feriepraktikanter mejlar du arbetsmarknadskonsulent Nora Al Barkawi:

E-post nora.albarkawi@lund.se

Telefon: 046-359 84 68. Telefontid klockan 10–12 och 13–15.

Du ansöker om en feriepraktikant via mejladressen ovan. Därefter skriver du på ett avtal och får besked från oss vem som blir din praktikant. Efter första kontakten kommer du att få löpande uppdateringar från oss om den kommande praktiken.

Feriepraktiken pågår i tre veckor och är indelad i tre perioder. Du väljer hur många perioder och praktikanter du har möjlighet att ta emot.

Perioderna ser ut så här under 2023:

Period 1: 19 juni–7 juli
Period 2: 10–28 juli
Period 3: 24 juli–11 augusti

Rekvisition av lönemedel kan du göra efter utbetalning av lön till din feriepraktikant.

För att din verksamhet ska kunna ta del av lönesubventionen ska

  • ungdomen vara folkbokförd i Lunds kommun
  • ungdomen omfattas av en arbetsskadeförsäkring
  • arbetsplatsen ha F-skattsedel
  • lönen vara avtalsenlig.

Ungdomarna praktiserar sex timmar per dag, vilket totalt blir 90 timmar för tre veckor. Arbetstiden ska vara förlagd måndag till fredag. Feriepraktiken är till för ungdomar som är skrivna i Lunds kommun och går ut nian på grundskolan samt ettan eller tvåan på gymnasiet. Som arbetsgivare åtar ni er att ha en ansvarig handledare för ungdomen under praktiktiden, samt arbetsmiljöansvar.

Innan praktikperioden börjar behöver du som handledare för en feriepraktikant, i god tid, gå igenom viktigt information för att skapa en trygg och utvecklande lärmiljö för praktikanten.

Till handledare på praktikplatsen

Genom att erbjuda plats till feriepraktikanter gör du och din arbetsplats en viktig insats. Ni ger ungdomarna möjlighet att etablera kontakt med arbetsmarknaden, får arbetslivserfarenhet, referenser samt en meningsfull sysselsättning under tre veckor på sommaren. Arbetsmarknads- och socialförvaltningen står för all administration, lön och försäkring.

Se filmen om feriepraktiken

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?