Länk till startsidan

Erbjuda arbete eller praktikplats

Är du som företag eller förening i behov av ett par extra händer och vill bidra till att flera unga och vuxna får möjlighet att komma ut i arbete? Eller arbetar du på Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen och behöver hitta en arbetsplats åt en lundabo? Kontakta oss gärna.

Arbetsmarknadsinsatser – för handläggare på myndigheter

Vi förmedlar kommunala praktikplatser för vuxna lundabor (18–65 år). Om du arbetar på Arbetsförmedlingen eller Försäkringskassan och behöver hitta en möjlig praktikplats åt en lundabo, välkommen att kontakta oss.

Välkommen att kontakta oss på e-post arbetsmarknad@lund.se

Erbjud praktikplats till en lundabo

Gör skillnad som arbetsgivare genom att rekrytera en lundabo som har svårt att etablera sig på arbetsmarknaden, via kommunens arbetsmarknadskonsulenter.
Vi är måna om arbetsgivarens upplevelse och vill se en lyckosam matchning.

Genom att ge våra arbetssökande en ny arbetslivserfarenhet i form av praktik, bidrar din arbetsplats till mångfald och social hållbarhet. Det är något att vara stolt över.
Obs! Det finns inga krav på att anställa praktikanten. I de fall ni vill rekrytera sker det ofta i samarbete med Arbetsförmedlingen.

Välkommen att kontakta oss på e-post praktikplatser@lund.se

Anställ en ung Lundabo med stöd av oss

Är du arbetsgivare och vill hjälpa en ung Lundabo att få ett jobb? Hör av dig till oss på Unga på väg så lägger vi tillsammans upp en planering för rekryteringen.

Vi hjälper dig med rekryteringen oavsett om du vill anställa en person eller flera. Vårt mål är att hjälpa dig att rekrytera och att erbjuda fler ungdomar ett jobb. Om personen du vill anställa är aktuell för anställningsstöd kan vi hjälpa dig med hur du ansöker om det hos Arbetsförmedlingen.

Välkommen att kontakta Jan Persson, arbetsmarknadskonsulent, e-post: jan.persson@lund.se

Bidra till mångfald på din arbetsplats

Rekrytera en lundabo som lever med psykisk ohälsa via våra arbetsspecialister på sysselsättningsenheten. Vi utgår från arbetsgivarens behov och ser till att det blir lyckosamt för alla parter.

Våra arbetsspecialister hjälper personer som lever med psykisk ohälsa att hitta och behålla ett vanligt arbete. Vi kan erbjuda både företaget och arbetstagaren ett långsiktigt och personligt stöd. Vi hjälper dig genom rekryteringsprocessen och kan följa med på arbetsintroduktioner, uppföljningar och hitta praktiska lösningar på arbetsplatsen.

Vi kommer gärna ut till ditt företag eller din organisation och berättar mer.
Kontakta oss gärna på telefon 046-359 50 00.
Fråga efter våra arbetsspecialister på sysselsättningsenheten.

Vi finns på Kristallen, Brotorget 1, Lund.

IPS är en evidensbaserad metod som ger resultat. Studier visar att 50 procent fler får arbete via denna metod, jämfört med traditionella rehabiliteringsprocesser. Metoden används i stora delar av världen.

Vi hjälper dig

  • att slippa en dyr rekryteringsprocess
  • göra en skräddarsydd matchning
  • med kontinuerligt och professionellt stöd
  • med handledning och uppföljning
  • med vägledning kring arbetsplatsinsatser.

Erbjud feriepraktikplatser till ungdomar

Företag och ideella organisationer har möjlighet att anställa en feriepraktikant under tre veckor på sommaren och få ersättning för praktikantens lön av Lunds kommun.

Ge en ungdom chansen att hjälpa dig och samtidigt få erfarenhet av arbetslivet. Vi hjälper till att matcha ungdomar med respektive arbetsplats.

Erbjud feriepraktiplats

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?