Länk till startsidan

Jag vill hyra en odlingslott

En odlingslott är en bit mark, utan stuga, där du kan odla växter, blommor och grönsaker. En plats nära jorden helt enkelt, vem vill inte ha det?

Intresset för att odla är stort och därför finns det en kö för att få hyra en odlingslott. För att ställa dig i kön och sedan bli erbjuden en lott behöver du:

  • vara folkbokförd i Lunds kommun.
  • ha bank-id och en e-postadress.

Jag vill ställa mig i kö till en odlingslott

Det finns bara en kö, där du köar för alla områden. Det går alltså inte att ställa sig i kö till ett specifikt område enbart.

Har du redan en lott? Du kan ställa dig i kö för att byta lott, men det är inte tillåtet att arrendera flera lotter samtidigt. Din nuvarande lott måste sägas upp innan du kan teckna avtal för en ny lott.

När och hur får jag erbjudande om lott?

Erbjudande om lediga lotter skickas via e-post. Du behöver inte svara om du inte är intresserad av lotten.

För att få erbjudande om lediga lotter är det viktigt att du uppdaterar din e-postadress, om denna ändras. Du uppdaterar kontaktuppgifter genom att logga in på Min Sida och ändra under rubriken "Mina uppgifter".
Logga in på min sida

På 'Min sida' kan du också se din köplats.

När första erbjudandet kommer beror helt på hur många odlingslotter som blir lediga. Till populära områden kan kötiden vara några år.

Avtal

För att kunna skriva ett arrendeavtal behöver vi ditt namn, personuppgifter, postadress, telefon och e-postadress. Vi skickar avtalet till dig via e-post och du signerar med hjälp av bank-id. När vi sedan har undertecknat kan du ladda ner eller skriva ut det färdiga avtalet.

Om du har anmält intresse för en lott men sen inte vill skriva avtal kommer du att strykas ur kön. Du kan ställa dig i kö igen, men hamnar då sist. För att undvika detta är det viktigt att du tittar på den lediga lotten innan du skickar din intresseanmälan, och är säker på att den passar dig.

Pris för en odlingslott

Från och med 2022 kostar odlingslotterna 5,20 kronor per kvadratmeter och år. Storleken på lotterna varierar mellan 50 och 200 m2.

Arrendeavgiften betalas per år och kan inte delas upp per månad. Den som får sin odlingslott efter den 20 augusti, när odlingssäsongen går mot sitt slut, betalar ingen arrendeavgift första kalenderåret. På Råbylund betalar du din arrendeavgift till föreningen, plus en föreningsavgift om 150 kr per år.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?