Länk till startsidan

Erbjudande om ledig odlingslott

Nu släpper vi totalt 14 lediga odlingslotter på Brunnshögsodlingen, Danska parken, Källby mölla, Källbytäppan, Nöbbelövs bygata och Rudeboksvägen. Du som står står i vår kö för odlingslott har möjlighet att anmäla intresse för en eller flera lotter, senast den 30 mars klockan 12.00.

Anmäl ditt intresse

Du som står i vår kö till odlingslott har möjlighet att anmäla intresse för de lotter som nu släpps. Läs beskrivningen av odlingslotterna, besök de du är intresserad av och anmäl sedan vilken eller vilka du är intresserad av.

Jag vill anmäla mitt intresse för odlingslott

Du kan välja upp till tio lotter

Eftersom det är så pass många lediga odlingslotter just nu, rekommenderar vi att anmäla intresse för hela tio odlingslotter. Detta är max antal odlingslotter som går att välja. Då ökar du nämligen dina chanser att bli tilldelad en odlingslott.

Odlingsområden med lediga lotter

Nu finns en unik möjlighet att skaffa sig en odlingslott på stadsodlingen på Brunnshög!

Odlingen startades som ett stadsodlingsprojekt och har sedan start haft en särskild prägel på gemenskap, hållbarhet och kunskapsspridning. På området ansvarar Brunnshögs odlarförening för gemensamma arbetsdagar, aktiviteter i det stora växthuset och tillhandahåller en gemensam redskapscontainer.

Odlarna på Brunnshög kommer kunna odla på det befintliga området hela 2023. De lotter som går ut på erbjudande nu är i bra skick och har fin matjord. De odlare på Brunnshögsodlingen som även är medlemmar i områdets förening har förtur till en odlingslott i det nya odlingsområdet i Kunskapsparken, dit föreningen flyttar under senare del av 2023.

Viktig information till dig som vill odla på Brunnshögsodlingen:

 • Alla odlare på området förbinder sig att delta på arbetsdagar på området 1-2 gånger per år.
 • Alla odlare som vill ha tillgång till områdets gemensamma redskapscontainer, delta i aktiviteter i växthuset, m.m. behöver bli medlemmar i Brunnshögs Odlarförening. Medlemskap i föreningen kostar 100 kr per år.

Adress

Adress till Brunnshögsodlingen: Utmarksvägen 26

Koordinater: 55.721029, 13.240144

Närmaste hållplats (Regionbus eller spårvagn från Lund C): Lund Solbjersvägen

Total antal odlingslotter på området: cirka 110 lotter

Antal lediga odlingslotter på området: 7

Lediga odlingslotter

Lott 22 (100 kvm) En lott med trevlig struktur där förre odlaren har lämnat kvar höga pallkragar och en del perenner.

Lott 23.2 (50 kvm) Östra delen av lott 23. Odlingsbäddar på friland som går att odla i mer eller mindre direkt. För igenkänning står en pallkrage på lotten som använts som kompost av tidigare odlare.

Lott 32 (100 kvm) En hörnlott i södra delen av området, med pallkragar och bland annat hallon.

Lott 59.1 (50 kvm) Västra delen av lott 59. Sex odlingsbäddar på friland som går att odla i mer eller mindre direkt. För igenkänning ligger några högar med större stenar på lotten.

Lott 63.1 (50 kvm) Västra delen av lott 63. En lott redo att formas utefter tycke och smak. Förra odlaren har lämnat två pallkragar.

Lott 68.1 (50 kvm) Västra delen av lott 63. Ett blankt blad med en del upphöjda bäddar.

Lott 68.2 (50 kvm) Östra delen av lott 63. Ett blankt blad med en del upphöjda bäddar.

Lott 97.1 (50 kvm) Norra delen av lott 97. Lotten är nyligen delad, och hallon planterade i en fin cirkel på mitten av lotten delas med odlaren på 97.2. Här finns även en pallkrage i större modell.

Lott 97.2 (50 kvm) Södra delen av lott 97. Lotten är nyligen delad, och hallon planterade i en fin cirkel på mitten av lotten delas med odlaren på 97.2. Vitlök satta förra året har börjat komma upp, och här finns även jordgubbar.

Ett trivsamt område mellan Gunnesbo och Nöbbelöv omringat av grönska.

Adress

Adress till området: Soldatgatan

Koordinater: 55.72278, 13.17454

Närmaste hållplats: Lund Nöbbelövsvägen

Total antal odlingslotter på området: 29

Lediga odlingslotter: 1

Ledig odlingslott

Lott 11 (156 kvm) Den här lotten har hög mysfaktor med en stenlagd gång.

Vårt största odlingsområde som ligger längs med Höje å. Källby möllas odlingsområde har en aktiv förening och en gemensam redskapsbod och större kompostanläggning. Medlemsavgift till föreningen tillkommer utöver det årliga arrendet till kommunen.

 

Obs! En hel del byggnationer/konstruktioner förekommer på området som inte är tillåtna enligt områdets gällande ordningsregler. Som odlare är du skyldig att följa ordningsreglerna.

Adress

Adress: Västanväg 16-18
Koordinater: 55.690944, 13.168519

Hållplats: Lund Korpvallen

Total antal odlingslotter på området: ca 123

Antal lediga odlingslotter: 3

Lediga odlingslotter

Lott 4.01 (101 kvm) Västra halvan av lott 4, en nyligen delad odlingslott. Trevligt belägen med utsikt ner mot Höje å. En del fina rabatter och planteringar med fleråriga växter. Viktigt att hålla nere skott av björnbär som växer i den bakre delen av lotten och som annars riskerar att ta över.

Lott 4.02 (100 kvm) Östra halvan av lott 4, en nyligen delad odlingslott. Trevligt belägen med utsikt ner mot Höje å. En del fina rabatter och planteringar med fleråriga växter. Viktigt att hålla nere skott av björnbär som växer i den bakre delen av lotten och som annars riskerar att ta över.

Lott 5.01 (102 kvm) Västra halvan av lott 5. Trevligt belägen odlingslott med utsikt ner mot Höje å. Består till störst del av gräsyta så kräver en engagerad odlare som vill lägga mycket tid och energi på att ta sig an lotten. Viktigt att hålla nere skott av björnbär som växer i den bakre delen av lotten och som annars riskerar att ta över.

Källbytäppan är ett lummigt odlingsområde med gemensamma kompostfack och redskapsbod. Här finns också en aktiv förening. Medlemsavgift till föreningen tillkommer utöver det årliga arrendet till kommunen. Entré från Trängselvägen.

Adress

Adress: Västanväg 16-18
Koordinater: 55.691707, 13.170300

Hållplats: Lund Korpvallen

Total antal odlingslotter på området: 45

Antal lediga odingslotter: 1

Ledig odlingslott

Lott 29 (92 kvm) Fin lott belägen centralt på odlingsområdet. Stenlagd gång och ett fruktträd i behov av beskärning så att det inte växer sig för högt.

Lite större odlingsområde omringat av grönska. Gränsar till odlingsområdet Rudeboksvägen.

Adress

Adress till området: Nöbbelövs bygata 5
Koordinater: Koordinater 55.731528, 13.162670

Närmast hållplats: Lund Fornborgen

Antal odlingslotter: 39

Antal lediga odlingslotter på erbjudande: 1

Ledig odlingslott

Lott 25 (99 kvm) En lott som skötts av samma odlare i nästan 30 år. Ett stort plommonträd i behov av beskärning under JAS-perioden i år. Flera fina perenner.

Lugnt odlingsområde omringat av grönska. Gränsar till odlingsområdet Nöbbelövs bygata.

Adress

Adress till området: Rudeboksvägen 459
Koordinater: 55.730075, 13.164486

Närmaste hållplats: Lund Fornborgen

Antal odlingslotter på området: 35

Antal odlingslotter på erbjudande: 1

Ledig odlingslott

Lott 28 (99 kvm) En odlingslott med bra struktur och flera fina perenner. Förre odlaren har lämnat en stabil redskapsbod med diverse verktyg samt en del trädgårdsmöbler och annan inventarie.

Hur fungerar det?

För att göra en intresseanmälan till lediga odlingslotter och sedan signera ett avtal, behöver du stå i odlingskön och vara folkbokförd i Lunds kommun. Det är endast tillåtet att inneha en odlingslott per person.

 • Läs beskrivningarna av de lediga odlingslotterna och om respektive odlingsområde nedan. Besök sedan de odlingslotter du är intresserad av för att kolla av hur de ser ut i verkligheten.
 • Gör en intresseanmälan för de odlingslotter du besökt och är beredd att tacka ja till. Rangordna dina val.
  Tips! För att öka din chans att få en odlingslott rekommenderar vi att du anmäler ditt intresse till så många odlingslotter som möjligt. Det är också klokt att välja lotter på olika områden.
 • Du som blir tilldelad en odlingslott får ett besked om detta från oss via e-post. Du som blivit tilldelad en odlingslott får tillträde till denna direkt om inget annat kommuniceras. Hör du inget från oss inom en vecka efter sista svarsdagen betyder det att du inte fått en odlingslott denna gång. Detta avgörs av din placering i odlingskön och beror även på hur stort intresset är för de odlingslotter just du anmält ditt intresse för.
 • Ditt arrendeavtal och tillhörande ordningsregler och miljöpolicy för odlingsområdet skickas sedan till dig som fått en odlingslott via e-post. Avtalet signeras med bank-id inom sju dagar.
 • Vi förväntar oss att odlingslotten tas i bruk och sköts om direkt efter tilldelning.
 • Efter avtalet är signerat skickas faktura för årets arrende, preliminärt under april månad. Arrendeavgiften för odlingslotter i Lunds kommun för 2023 är 5,88 kr per kvm och år. Arrendeavgiften betalas per år, kan inte delas upp per månad och betalas inte tillbaka vid uppsägning.
 • Det som finns på odlingslotten vid övertagandet, exempelvis staket, redskapslådor, kompostbehållare, drivbänk, växtstöd, markplattor med mera, tillfaller dig som tar över odlingslotten. Du ansvarar för att dessa är i gott skick alternativt tas bort vid en framtida uppsägning av odlingslotten.

Tänk på

Om du blir tilldelad en lott som du har anmält intresse för, och sedan inte fullföljer med att skriva på avtalet, förlorar du din plats i odlingskön.

Är du inte intresserad av någon av de lediga odlingslotterna i erbjudandet denna gång?

Då behöver du inte göra nånting alls. Du behåller din plats i kön och blir erbjuden en odlingslott vid nästa tillfälle.

Hitta till våra odlingsområden och de olika odlingslotterna

Karta över odlingsområden

Du hittar alla odlingsområden i vår karta. Sök bara på adressen eller zooma in vid de gula markörerna. Ute på områdena finns nummerskyltar på alla lediga odlingslotter.

Kontakta oss

E-post: kolonier@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?