Länk till startsidan

Besök våra koloniområden

Strosa mellan de små, söta husen. Känn dofterna av växter och blommor. Dröm dig bort till en oas långt från stadens brus. Välkommen att besöka våra koloniområden!

Även om du inte har en koloniträdgård är du välkommen att besöka områdena. Mellan 1 april och 30 september är grindarna öppna dagligen klockan 8.00–20.00. Skulle det vara så att någon grind på området du besöker är låst, pröva en annan grind.

Hitta till våra koloniområden

Karta över koloniområden i Lunds Pdf, 1 MB.

Visningskolonin Radisely

Radisely är en koloniträdgård på Öster I. Den är skapad som inspiration samt för öka intresset och höja kunskapen om våra kulturväxter och kulturmiljöer samt bevara biologisk mångfald.

Radisely är öppen för allmänheten och visas på särskilda dagar under säsongen av vår trädgårdspersonal.

Du hittar öppettiderna i vår evenemangskalender.

Ingång till koloniområdet sker från Östra Fäladsvägen. Stugan är den sista i raden av kolonier som gränsar mot Östra Fäladsvägen.

Hitta till Radisely via karta

En mintgrön kolonistuga med farstukvist och massor av växter.

Det lilla lusthuset Radisely byggdes 1915. Stugan har renoverats och målats i tidstypiska linoljefärger. Trädgården har förvandlats efter gammalt mönster till en blomsterträdgård med växter som kunde ha odlats här då kolonin var ny. Inne i stugan erbjuds en upplevelse av 1900-talets första årtionden.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?