Länk till startsidan

Kultur för barn och unga

I Lund ska barn och unga få uppleva professionell kultur, själva få vara delaktiga och lära sig att använda kreativiteten som ett verktyg i vardagen. Därför har Lunds kommun ett bra kulturutbud för barn och unga.

Kultur- och musikundervisning

Lunds kommun erbjuder barn och unga undervisning inom musik, dans, bild, teater, film, nycirkus och skrivande genom Kulturskolan i Lund. För att fler ska få möjlighet att spela instrument erbjuder vi även Musikcheck. Det innebär att barn födda mellan 2010–2014 kan välja mellan flera anordnare av musikundervisning. Avgiften för att spela ett instrument är 1120 kr per termin oavsett vilken fristående musikskola ni väljer.
Så fungerar Musikchecken

Kultur i förskola och skola

Kulturtråden är Lunds samlade innehåll för kulturupplevelse i förskola och skola. Vi vill ge fler barn och unga möjlighet att upptäcka konst och kultur under sin skoltid i Lund och vi vill göra det genom att erbjuda dem upplevelser, delaktighet och skapande genom olika konstformer och möten med det professionella kulturlivet.

Så här arbetar vi med kultur i förskola och skola

För personal inom skolan, så här fungerar skapande skola

Litteralund

Sveriges största litteraturfestival för barn finns i Lund! Litteralund jobbar för att på olika sätt skapa förutsättningar för och inspirera barn och unga att läsa, skriva och skapa. Festivalens fokus är det skrivna ordet, men även andra konstuttryck får plats som teater, film och dans. De får dessutom träffa flera av Sveriges största författare och illustratörer.
Se hela programmet på Litteralunds webbplats

Fritidsgårdar

Är du 12-18 år och vill ha en rolig och utvecklande fritid? Det finns sju olika fritidsgårdar i kommunen och här hittar du många roliga aktiviteter.
Hitta till våra fritidsgårdar

Kulturskolan

Kulturskolan ger barn och ungdomar i Lunds kommun möjlighet att delta i konstnärlig och kulturell verksamhet efter skoltid.

Se kurser och aktiviteter på Kulturskolan

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?