Länk till startsidan

Så fungerar Musikchecken

2019 infördes ett kundvalssystem för musikundervisning i kommunen. Systemet omfattar musikundervisning som bedrivs huvudsakligen som individuell undervisning, men med möjlighet till visst samspel i större eller mindre grupper. Du måste vara född år 2010-2014.

Musikchecken innebär att du själv kan välja anordnare för din musikundervisning, utifrån ett urval av auktoriserade anordnare. Avgiften för undervisningen (1120 kr/termin) är densamma oavsett anordnare eller instrument. För mer information om de auktoriserade anordnarna, besök deras respektive hemsida.

Anmälan till musikundervisning inom Musikchecken

Du som omfattas av Musikchecken gör din anmälan via en särskild länk till kommunens anmälningssystem. Du kommer där ges möjlighet att välja anordnare för din musikundervisning. Du måste ha ett giltigt BankID för att genomföra en anmälan. Vid intag under pågående termin blir du erbjuden det antal undervisningstillfällen som finns kvar för den aktuella terminen hos respektive skola.

Auktoriserade anordnare av musikundervisning

Folkuniversitetet

Kulturskolan

LIMUS Musikskola AB

Lunds Musikskola

Medborgarskolan Syd

Mejeriets musikskola

Musik i Torn

Stångby Musikskola

Har du frågor eller funderingar kring Musikchecken, vänligen skriv till:
musikcheck@lund.se

Turordningsregler

Turordningsregeln tillämpas vid respektive anordnare. Köplaceringen baseras på din anmälningstidpunkt. Väljer du att göra en ny anmälan, där du väljer en annan anordnare betraktas detta som en ny anmälan och tidigare köplacering är förverkad.

Skolbyte - instrumentbyte

Vid byte av skola så är det endast möjligt inför nästkommande termin och då måste en avanmälan göras via din inloggning samt till nuvarande skola. Därefter anmäler du dig till den nya skolan och får då en ny köplacering. Vid byte av instrument så ber vi er ta detta med respektive skola för att se om det är möjligt.

Se din anmälan

Har du redan anmält dig till musikchecken kan du se den i Speedadmin-systemet via länken nedan.
(BankID krävs):
Granska anmälan

Avanmälan

Sista dagen för avgiftsfri avanmälan av plats inför kommande termin är 1 maj och 1 december. Vid senare avanmälan tillkommer en expeditionsavgift för sen avanmälan:

  • Efter dessa datum faktureras en expeditionsavgift på 250 kr
  • Avanmälan efter 15/9 respektive 1/2, debiteras med full avgift.
    (Hänsyn tas till allvarlig sjukdom och flytt från kommunen)

Avanmälan gör du i Speedadmin- systemet. Efter inloggning kommer du till din egen personliga sida där du kan se dina uppgifter och där göra avanmälan. (BankID krävs)
Här gör du avanmälan

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?