Länk till startsidan

Betala faktura från Lunds kommun

Om du är ansluten till en internetbank kan du betala dina fakturor från Lunds kommun som e-faktura. Du kan också välja att betala via autogiro, då dras betalningen dras automatiskt på rätt dag.

Anmäl dig till e-faktura via din internetbank

Via din internetbank letar du upp listan över de företag som är anslutna till elektronisk faktura. Sök på ”Lunds kommun” och fyll sedan i anmälningsformuläret.

Autogiro

Du ger ditt medgivande till att Lunds kommun får dra pengar från ditt konto genom att teckna ett autogiromedgivande. Du gör det genom att fylla i autogiroanmälan.

Kombinera e-faktura med autogiro

Du ansöker om e-faktura via dina bank, och sedan gör du en ansökan om autogiro. Då skickas fakturan med information om beloppet som kommer att dras på förfallodagen, till din internetbank, men du behöver inte göra något för att betala den, då den går via autogiro.

Bankgiro

Använd i första hand det gironummer som står på fakturan. Lunds kommun har flera olika bankgiron till inbetalningar för olika ändamål. Är du osäker på vilket bankgiro du ska använda dig av kan du kontakta oss via mejl: kund_bank@lund.se.

Lunds kommuns bank är Nordea Bank Abp.

Vill du skicka en faktura till Lunds kommun?

Fakturor och betalningsuppgifter till Lunds kommun

Frågor och svar om fakturor och betalning

Ja. Fyll i både dina och din makes/makas uppgifter på anmälningsformuläret.

Via din internetbank letar du upp avanmälan för e-faktura. Där följer du instruktionerna för avanmälan.

Du måste regelbundet kontrollera hos din internetbank om du har några e-fakturor som har kommit in för betalning. Vissa banker erbjuder även sms och mejltjänster för att få information om att man fått ny e-faktura.

Nej, när du är anmäld till e-faktura får du inte längre någon pappersfaktura från Lunds kommun.

E-fakturans utseende och uppgifter är desamma som på pappersfakturan.

När du har godkänt din e-faktura hos din internetbank ser banken till att den betalas på förfallodagen.

E-fakturan får du vid samma tidpunkt som du skulle ha fått pappersfakturan.

Om du missar att betala din e-faktura utgår betalningspåminnelse, som skickas i pappersform. En betalningspåminnelse skickas aldrig elektroniskt.


Om du byter bank måste du själv anmäla dig hos din nya bank för tjänsten e-faktura från Lunds kommun.

Har du frågor om betalningen, kontakta din internetbank. Har du frågor om innehållet på fakturan, eller vill ha ytterligare information om e-faktura, kontakta den referens som finns angiven på fakturan.

Du får avisering (pappersfaktura) senast åtta vardagar innan debitering sker.

Ja, när du är anmäld till autogiro får du en pappersfaktura från Lunds kommun.

Stämmer uppgifterna i betalningsaviseringen (pappersfakturan) behöver du bara se till att det dagen före betalningsdagen finns pengar på kontot. Betalningen överförs automatiskt från ditt bankkonto på förfallodagens morgon (före klockan 06.00).

Lunds kommun skickar då ut betalningspåminnelse per brev.

Har du frågor om innehållet på fakturan, kontakta den referens som finns angiven på fakturan. Har du fler frågor eller vill ha hjälp med din faktura är du varmt välkommen att ta kontakt med medborgarcenter. Berätta vad du behöver hjälp med när du kontaktar oss, du får svar direkt eller blir lotsad vidare till en handläggare.
Telefon medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post: lunds.kommun@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?