Din kommun

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet. Här samverkar universitet och kommun, forskning och utveckling, näringsliv och samhälle.

Lund är en plats där du kan vara dig själv, där du vill bo, utvecklas och bidra till framtiden. Här finns en unik kunskapskultur där olikheter berikar. Lunds kommun erbjuder en attraktiv miljö för boende, arbete och studier. Vi hoppas och tror att du som student kommer att trivas här! 

Lund växer
Lund är Sveriges tolfte största stad och fortsätter att växa. Vid årsskiftet 19/20 hade Lunds kommun 124 935 invånare. Lunds kommun består av de nio tätorterna Lund, Södra Sandby, Dalby, Genarp, Stångby, Torna Hällestad, Revingeby, Vallkärra och Veberöd.

Lunds arbete med miljö och klimat
I Hållbara Lund ska det vara lätt att leva på ett sätt som är vänligt för miljö och klimat. Vi strävar efter att vara ledande inom miljö- och klimatfrågor och det ska märkas i din vardag.

Se och göra
Lund har ett rikt kulturliv och många besöksmål. Domkyrkan, Skissernas museum och friluftsmuseet Kulturen är några av de mer centrala. Upplev också de vackra naturområdena runt Lund. VisitLund har samlat aktiviteter för alla intressen (länk nedan).

Var med och påverka
Att delta i valen och rösta är ett sätt att vara med och påverka samhällsutvecklingen och vad som händer i din kommun, Lund. Vill du veta mer om hur politiken fungerar eller hur du kan vara med och påverka? Läs mer via länkarna nedan. 

Kontakt

Kommunkontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Bruksgatan 22, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:kommunkontoret@lund.se

Studentsamordnare

Jeanette Persson
Kommunkontoret, Lunds kommun
Telefon: 070-175 88 24, 046-359 30 51
E-post:jeanette.persson5@lund.se