Länk till startsidan

Skolbio

Skolbio sker på biograf Kino i Lund.

En tjej håller för ögonen på en annan tjej.

Skolbio på Kino

Filmerna visas på biograf Kino, Kyrkogatan 3. Beställ i god tid, då riskerar ni inte att salongen redan är fullbokad. Föreställningar ställs in om inte tillräckligt antal platser bokats.
Passar inte tiden? Hör av er – ibland kan vi köra extra föreställningar.
E-post: skolbio@kino.nu

Här finns vårens filmprogram som ett utskriftvänlligt dokument. Pdf, 891 kB.

Hitta till Kino på karta

Repertoarfilmer på Kino och Södran som skolbio

På Kinos och Södrans ordinarie film­repertoar finns många bra filmer som väldigt ofta också lämpar sig för skolbiovisningar. Glöm för allt i världen inte bort detta!
www.kino.nu
Vill ni se någon av dessa under skoltid ordnar vi det, och då ofta med riktigt bra ­rabatter! Skolbio i Lund visar filmer på biograf Kino, som ligger på Kyrkogatan 3. Den ligger snett mittemot Domkyrkan. Ingången är mellan Apotek Svanen och SEB-banken.

Bokning och information

E-post: skolbio@kino.nu
Tel 046-14 38 13 (kontorstid)

Söndagsbiljetter bokas på www.kino.nu

Biljettpris skolbio

Skolbio

Grupp

Pris (kr/elev)

Förskoleklasser (exklusive 25 procent moms)

20

Grupper i klasserna 1 - 6 (exklusive 25 procent moms)

25

Grupper i klasserna 7 - 9 (exklusive 25 procent moms)

30

Grupper i gymnasieklasser (exklusive 25 procent moms)

30

Bokning av skolbio

E-post: skolbio@kino.nu.
Du kan också skicka frågor till oss på kommunen.
E-post: skolbio@lund.se.
Här kan du ställa alla de frågor som du kan ha kring skolbion.

  • Beställ i god tid, då riskerar ni inte att salongen redan är fullbokad.
  • Ett svar på er förfrågan kommer som regel samma dag. Vid vissa tillfällen – som när man bara bokat en klass – kan det dröja innan en bekräftelse kan komma på att visningen blir av. Hör av dig om en bekräftelse inte kommit i god tid inför visningen.
  • Passar inte tiden er? Hör av er – ibland kan vi köra extra föreställningar.
  • Föreställningar ställs in om inte tillräckligt antal platser bokats i förväg.
  • Ta kontakt med oss så fort en ändring i er bokning behöver göras.

Fakturering

Efter visningen skickas en faktura till det kostnadsställe som uppgivits vid bokningen. Debitering sker på antalet bokade elevplatser. Vid utebliven närvaro eller sen avbokning debiteras enligt beställning.

För skolor som inte har Lunds kommun som huvudman tillkommer moms.

Olika stora grupper och klasser

Kinos salong 1 har 199 platser och salong 2 har 52 platser. Platserna vid skolbio är inte platsnumrerade men det är mycket önskvärt at ni sitter tillsammans.

Av kostnadsskäl går det inte att genomföra skolbiovisningar med allt för få i salongen. Men i de flesta fall går det att få flera mindre grupper att komma vid samma tillfälle eller att komma samtidigt med en större grupp. Hör av er så försöker vi boka in er så att ni kan få se filmen.

Bio för alla

Både salong 1 och salong 2 på Kino är utrustade med en hörslinga. Berätta gärna i förväg om det finns önskemål om dessa ska aktiveras vid ert besök.

Det finns möjlighet för rullstolar i bägge salongerna på Kino. I salong 1 finns 2 platser på rad 1, och i salong 2 finns det en plats längst bak som enkelt går att anpassa för en rullstol. Detta behöver förbokas.

Bidrag till resor till Kino och Södran

Transportresursen ska användas för besök inom kommunen till ett kulturarrangemang eller en kulturinstitution, som exempelvis skolbio på Kino eller filmerna för de yngsta på Södran.

Så här söker du resebidrag till kulturevenemang

Specialvisning av filmer

I de flesta fall går det att arrangera en specialvisning av de filmer som går på Kino eller Södran. Hör av er med era önskemål så kan vi se vad som går att genomföra.

Det går också att boka andra filmer. Kostanden för dess varierar och i regel blir det dessvärre dyrare än om man bokar någon av de filmer som ingår i terminens utbud. Hör av er så kan vi tillsammans prata om titel, kostnader och möjligheter. Längst ner på sidan hittar du våra filmtips.

Filmhandledningar

Har det publicerats en filmhandledning bör ni få den senast tillsamman med bekräftelse på bokningen. Ni kan också hitta filmhandledningar till terminens filmer på Filminstitutet.
Filminstitutets webbplats

Nyhetsbrev om skolbio

Vill du ha information om skolbio och filmprojekt i skolan i Lund? Skicka ett mejl så får du nyhetsbrev med aktuella uppdateringar, special­­erbjudande och eventuell annan relaterad information kring skolbiofrågor.

E-post: skolbio@kino.nu

Har du inte fått något nyhetsbrev på länge? Det kan bero på att många i skolan fått nya mejladresser och då behöver listan uppdateras. Hör av er till mejladressen ovan så kan vi sätta upp er på den nya listan!


Hur fungerar det på Kino?

Vid ankomst

Dörrarna till Kino öppnas 15 minuter före föreställningstid. Tänk därför på att inte komma för tidigt till biografen. Trottoaren utanför Kino är trång och tidvis är det mycket trafik. Om ni på grund av transporten kommer tidigt rekommenderas en kort promenad i Lunds äldsta park Lundagård, som är belägen mellan domkyrkan i söder och Kungshuset snett mittemot biograf Kino.

I Kinos Foajé

Kinos personal tar emot er vid ankomst. Meddela dem att ni är där och om antalet eventuellt inte är samma som bokats. Detta är viktigt ur säkerhetssynpunkt. Observera att inga elever släpps in i salongerna utan medföljande personal från skolan. Efter ankomst visar Kinos personal in er till rätt salong.

Godis/läsk?

Vi likställer skolbiobesöket med en vanlig lektion, om än med guldkant. Varken godis, läsk eller frukt får tas med in i salongen. Kiosken på Kino är inte öppen under skolbiovisningarna. Man kan gå på bio utan godis.

Finns det toaletter?

Ja. I anslutning till foajén finns biografens toaletter. En av dem är handikappanpassad.

Sitter man tillsammans i salongen?

Platserna vid skolbio är inte platsnumrerade men det är mycket önskvärt at ni sitter tillsammans.

Finns det hörslinga?

Både salong 1 och salong 2 på Kino är utrustade med en så kallad hörslinga. Berätta gärna i förväg om det finns önskemål om dessa ska aktiveras vid ert besök.

Kan vi ta in rullstolar i salongen?

Ja, det finns möjlighet för rullstolar i bägge salongerna på Kino. I salong 1 finns 2 platser på rad 1, och i salong 2 finns det en plats längst bak som enkelt går att anpassa för en rullstol (detta behöver förbokas).

Nödutgångar?

I både salong 1 och två finns det en nödutgång belägen sidan om duken.

Glömt något vid besöket?

Eventuella kvarglömda persedlar finns att återfå mot beskrivning i kassan.

Faktura?

Efter visningen skickas en faktura till det kostandställe som uppgivits vid bokningen.

Debitering sker på antalet bokade elevplatser.

Vid utebliven närvaro eller sen avbokning debiteras enligt beställning.

Moms?

För skolor som inte har Lunds kommun som huvudman tillkommer moms.

Här är därför några tips på filmer som lämpar sig för att komma till en biograf nära dig med flera klasser, eller kanske till och med flera årsgrupper. Kanske rent av alla på en gång. Ett besök i till ett utvidgat klassrum – i biosalongen.

Filmhandledningar

Filmhandledning är studiematerial som i första hand är avsedd för lärare men som också kan passa elevarbeten. Handledningarna presenterar filmen och ger en ingång till de ämnen och frågor som filmen behandlar eller ställer.

På Filminstitutets webbplats finns du bra filmhandledningar

Havets sång

Havets sång är en irländsk fantastiskt tecknad äventyrsfilm som handlar om två syskon som försöker ta sig från Dublin till en fyr där deras far bor, och längs vägen måste utforska sin döda mors mystiska kopplingar till havet och irländsk folktro. Svenska röster.

Lämplig från åk 1(tillåten från 7 år).

Tuffa killar

Härlig norsk film om Modulf som är 11 år och blir mobbad av de tuffa killarna i skolan. Men det gör inget – tvärtom. Då räddar han andra elever från att bli mobbade. Och han klarar det. En dag flyttar en ny tjej in i huset intill. Lise, som hon heter, håller inte riktigt med Modulf om hans teori. Hon tycker faktiskt att det är det dummaste hon hört. Lise ingriper, skapar totalt kaos i hierarkin, och hamnar själv mitt i stormens öga. För att hjälpa henne måste Modulf tänka om och göra någonting åt situationen. På riktigt. Lämplig från åk 4 (tillåten från 7 år).

The Contest

Tolvårige Karl har alltid bott på landet. När han flyttar med sin mamma till Köpenhamn blir han skärrad. Stadsdelen Nørrebro präglas av etnisk mångfald och i skolan är jargongen tuff. Karl planerar att fly tillbaka till landsbygden, men så träffar han Sawsan, en tjej i klassen. Hon är uttagen till Lilla Melodifestivalens final och trots familjens motstånd har hon bestämt sig för att åka dit. Karl bestämmer sig för att hjälpa Sawsan och tillsammans ger de sig iväg på sitt livs resa. Tidigare visad som skolbio under titel Till stjärnorna.

Lämplig från åk 4 (tillåten från 7 år).

Face to Face

Julen närmar sig i Reykjavik på Island och 13-åriga Brynhildhur har mycket i vardagen att glädja sig åt. Hon har fina och engagerade föräldrar, en snäll bästis och ligger bra till för att få solorollen på klasskörens julkonsert. Men Brynhildhur blir mobbad av klasskamraten Silja och det förstör allt det fina. Brynhildur kan inte förstå varför Silja är så elak mot henne och hon försöker ta reda på hur de kan bli vänner istället.

Lämplig från åk 4.

Just Charlie

Fotbollstalangen Charlie har världen framför sina fötter. En toppklubb vill mer än gärna skriva kontrakt med honom och framtiden tycks säkrad. Men Charlie är inte lycklig, och upplever livet som en kamp mellan att leva upp till sin pappas förväntningar och behovet att vara sig själv. Charlie älskar fotbollen men den inre kampen han för är riktigt tuff då han känner att han egentligen är en tjej i en killes kropp. Ett faktum som hotar att ställa allt på ända och riskerar att riva djupa sår i familjen.

Lämplig från åk 6 (tillåten från 11 år).

Fröken omöjlig

13-åriga Aurore har det inte lätt. Hon har precis gått om en klass i skolan och hemma tjatar hennes föräldrar på henne konstant. Till råga på allt har hon en lillasyster som är familjens underbarn och en storasyster som står på egna ben och precis träffat en kille. Killar och kärlek är för övrigt något hon inte har mycket till övers för, varför ska en överhuvudtaget bli kär? Aurore får helt enkelt kämpa för att finna sin plats i en kaotisk tillvaro. När hon en dag dessutom blir erbjuden att bli sångerska i ett band, bestående av bara killar, blir hennes värld alltmer upp-och-ner.

Lämplig från åk 6 (barntillåten).

Supa moda

Supa Modo är ett minst sagt livsbejakande kenyanskt drama om den nioåriga flickan Jo, som är i slutfasen av en cancersjukdom. Efter beskedet om att Jo inte kommer överleva väljer hennes familj och vänner att ta hem henne och se till att hennes sista tid i livet blir den bästa. Hon ska få uppfylla sin dröm: att vara en superhjälte, precis som på film. Fler och fler människor samarbetar för att drömmen ska bli till verklighet. En film om att det i den djupaste sorg går att finna ljus.

Lämplig från åk 4 (barntillåten).

From Nowhere

Tre tonåringar – Moussa från Guinea, Alyssa från Peru och Sophie (Octavia Chavez-från Dominikanska Republiken – kom alla till USA som barn och pluggar nu på ett gymnasium i Bronx. Som sina jämnåriga vill de hänga med vänner, bli kära och planera för college, men i motsats till sina amerikanska klasskamrater är de papperslösa och lever under ett ständigt hot. Ett hot om att bli borttvingade från den värld som de känner som sin – men som myndigheterna inte menar är deras. En gripande och skrämmande aktuell berättelse om papperslösa människor i USA. Internationellt hyllad och flerfaldigt prisbelönad.

Lämplig från åk 8 (tillåten från 11 år).

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?