Länk till startsidan

Hitta vägen – höstens gå- och cyklautmaning

Anmäl din klass till Hitta vägen, höstens stora gå- och cyklautmaning. Utmaningen är öppen för alla mellanstadieklasser. Syftet är att få fler att ta sig hållbart och aktivt till skolan. Alla som deltar får ett pris, och den klass som lyckas samla flest poäng får en utmärkelse.

För aktiva resor till och från skolan

Alla mellanstadieklasser har möjlighet att delta i gå- och cyklautmaningen Hitta vägen under två veckor i höst, 11–23 september.

Hur går det till?

Utmaningen går ut på att samla poäng klassvis. Klassen får en poängplansch där det går att samla poäng på två sätt. Poäng samlas genom att resa aktivt till och från skolan (till exempel gå, cykla eller åka kollektivt) och genom att klassen utför uppdrag. Uppdragen finns samlade i en lärarhandledning som du får när du anmält din klass eller skola. I den finns en stor frihet för för dig som pedagog att vinkla uppdragen så att det passar de teman som ni jobbar med i klassen. Alla deltagande elever får pris. Utmärkelse ges till den klass och den skola som samlar ihop flest poäng. Vi ser gärna att flera klasser på samma skola deltar.

Vad kul det låter, hur anmäler jag oss?

Anmäl din klass eller skola här:

Jag vill anmäla min klass

Anmäl er innan 16 juni 2023.

Varför gör vi detta?

Utmaningen är ett samarbete mellan tekniska förvaltningen och barn- och skolförvaltningen och har skapats för att ge skolor verktyg att på ett roligt och inspirerande sätt uppmuntra till ett mer aktivt resande. Många barn uppnår inte den dagliga rekommendationen för fysisk aktivitet vilket påverkar både den generella fysiska och psykologiska hälsan hos barnen. Aktiva resor till och från skolan kan öka den fysiska aktiviteten samtidigt som det skapar en tryggare miljö för barnen vid skolan då färre blir skjutsade med bil och ger möjlighet för barnen att självständigt röra sig i sin närmiljö. Aktiva resor minskar också klimat- och miljöpåverkan och skapar en bättre luftkvalitet.

Läs mer om förra årens utmaning:

Vinnarna utsedda i gå- och cyklautmaningen Hitta vägen | Lunds kommun

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?