Länk till startsidan

SkånEarkiv – ett gemensamt elektroniskt arkiv

SkånEarkiv är en samverkan mellan 16 skånska kommuner för att införa ett gemensamt elektroniskt arkiv. Lunds kommun är drivande och förvaltande organisation.

SkånEarkiv är ett av landets största samarbeten kring e-arkiv. En första upphandling gjordes under våren 2020 och kompletterades med en ny upphandling våren 2022. Arbetet med att arkivera digital information är nu i full gång. Arbetet följer den plan för det fortsatta arbetet som antagits av Samverkansrådet, som är SkånEarkivs högsta beslutande organ. Under våren 2023 har arbetet med att arkivera verksamhetssystemet Capella från tio av samverkanskommunerna slutförts. Arbetet fortsätter under året med målsättningen att leverera även Procapita vård och omsorg från ett antal kommuner. Vi arkiverar dessutom externa webbplatser för de kommuner som så önskar och under hösten 2023 kommer vi att börja arbeta med Evolution.
Om det fortsatta leveransarbetet kan du läsa i SkåNEarkivs verksamhetsplan för 2023, som du kan beställa via mejladressen som finns i slutet av artikeln.

Deltagande kommuner

I projektet ingår följande kommuner: Lund (värdkommun), Bjuv, Hörby, Klippan, Landskrona, Perstorp, Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla, Ystad, Åstorp, Ängelholm, Örkelljunga, Svedala, Skurup och Trelleborg.

Kontakt

Du som vill veta mer är välkommen att kontakta oss på via mejl.

E-post: skanearkiv@lund.se.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?