Länk till startsidan

Louise är sjuksköterska i hemvården

När Louise Antonsson flyttade från Malmö till Blentarp blev pendlingen till jobbet som sjuksköterska i hemvården för lång. Genarp låg bra till och Louise sökte jobb där.

Såhär bra har jag aldrig trivts tidigare. Jag hade hört att det var bra i Genarp och det stämmer verkligen. Tidigare jobbade jag inne i stan i Malmö så det är stor skillnad. Här är det lite så att alla känner alla. Till en del patienter är det en bit att köra men jag får jobba självständigt och det gillar jag, säger Louise.

Målet med flytten var att komma ut på landet, lite närmare naturen. Bilfärden från Blentarp till Genarp tar omkring en kvart och går genom vackra Häckeberga. Det trivs Louise bra med.

Arbetsdagen

Arbetsdagen börjar med morgonmöte där Louise får höra om vad som hänt dagen innan så att hon har koll på det. Tillsammans med den andra sjuksköterskan går hon igenom dagens arbetsuppgifter. Efter det är hon ute på hembesök fram till lunch och efter lunch jobbar hon med administration och beställningar inne på kontoret.

– Det bästa är att vi har ett väldigt bra samarbete i gruppen, att jag har mycket personlig kontakt med patienter och att jag får vara ute och röra på mig mycket. Det är en bra mix av att jobba ute och inne på kontoret.

Hur upplever du Lunds kommun som arbetsgivare?

– Jag upplever att det är ordning och reda och bra planering och jag har en jättebra chef som lyssnar om man har idéer eller vill gå någon utbildning. Jag funderar på att läsa vidare till distriktssköterska och det har jag möjlighet att göra i min tjänst.

Vad skulle du säga till den som är nyfiken på att jobba i hemsjukvården?

– Det skulle jag absolut rekommendera, så länge man inte enbart är intresserad av akutvård. Det är varierade arbetsuppgifter och en del avancerad sjukvård även i hemmet. Jag brukar bli rastlös efter ett tag men såhär bra har jag aldrig trivts med en tjänst.

Louise Antonsson, sjuksköterska i Hemvården Genarp

Louise Antonsson, sjuksköterska i Hemvården Genarp

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?