Länk till startsidan

Jennifer jobbar som stödassistent

Jennifer Malmström har jobbat i Lunds kommun i 13 år och lika länge har hon tågpendlat till jobbet hemifrån Bårslöv utanför Helsingborg. Som stödassistent är hennes uppdrag att hjälpa människor med funktionsnedsättningar i deras vardag.

Jennifer Malmström, stödassistent
Jennifer Malmström, stödassistent

2004–2005 pluggade Jennifer Malmström till undersköterska. Efter utbildningen jobbade hon ett par år på ett demensboende i Danmark. Runt 2010 fick hon en tjänst på det som hette Gunnesbo gruppbostad.

– Jag trivdes med att jobba i LSS-verksamheten och när boendet stängde blev jag tillfrågad om att börja jobba på Stora Södergatan 2. Här har vi 19 brukare i olika åldrar som bor i egna lägenheter, det är jätteroligt att jobba hemma hos dem och träffa dem varje dag, säger Jennifer.

Stora Södergatan 2 är ett serviceboende, medarbetarna har en fast bas att utgå ifrån och jobbar hemma hos brukarna som bor i lägenheter i närområdet. Arbetsuppgifterna består i att hjälpa till med handling, matlagning, läkarbesök och annat i brukarnas vardag.

– Alla som bor här har olika behov och det är väldigt givande att kunna hjälpa dem med det de behöver eller bara sitta ner och prata en stund. På helgen har vi öppet hus med aktiviteter för brukarna, det kan vara fika, spela spel, fira högtider eller baka. Jag har jättefina kollegor och även om vi har mycket att göra ibland så hjälps vi åt.

Hur upplever du Lunds kommun som arbetsgivare?

– Jag hamnade egentligen i Lund av slumpen men nu är jag inne på mitt trettonde år och det finns ju en anledning till det. Det är utvecklande att jobba här, vi får mycket utbildningar och det tycker jag är viktigt. Arbetsmiljön är bra och jag har haft bra chefer, det är verkligen A och O. Det finns ett nytänk och möjligheter att bolla tankar och funderingar i arbetsgruppen. Så länge jag lär mig och utvecklas blir jag inte klar.

Att jobba som stödassistent är något Jennifer Malmström rekommenderar till andra.

– Jag trivs med att jobba med människor, hitta lösningar och vara kreativ och det får man verkligen i det här jobbet. Samtidigt jobbar vi nära andra professioner som sjuksköterskor och arbetsterapeuter och jag tycker att det ger rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Mitt mål varje dag är att få ett leende från brukarna, får jag det så vet jag att jag är på rätt spår.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?