Länk till startsidan

Glenn är stödpedagog på LSS-boende

Glenn Olsson är egentligen utbildad kock men halkade in på jobbet inom LSS lite på ett bananskal. Han fick möjlighet att plugga vidare parallellt med jobbet och är idag stödpedagog på ett grupp- och serviceboende.

Det var via en dåvarande flickvän som Glenn Olsson fick tips om att Lunds kommun sökte personal till LSS-boende. Han började då jobba deltid under dagarna och på kvällarna fortsatte han sin tjänst på restaurang.

– Jag är social och gillar att jobba med människor så jag trivdes i LSS-verksamheten. Vårt jobb går ju mycket ut på att hjälpa andra människor att utvecklas och det är något jag verkligen gillar. På min arbetsplats bor personer med funktionsnedsättningar och att se dem lyckas i vardagen är häftigt, att någon lär sig knyta skorna kan vara lika stort som ett mål i VM, säger Glenn.

Han har själv utvecklats mycket under sina år i Lunds kommun. Hans dåvarande chef tipsade honom om att söka en utbildning till stödpedagog parallellt med jobbet. Glenn tog chansen och lämnade krogjobbet bakom sig. Det blev två års utbildning på halvtid vid sidan av jobbet på boendet.

– Som stödpedagog har man mer ansvar för helheten och samordningen i verksamheten. Jag ser till att vi har uppdaterade kunskaper på arbetsplatsen och jobbar mycket med tydliggörande pedagogik.

Glenn Olsson jobbar fortfarande på den arbetsplats där han en gång började. Här bor åtta personer i olika åldrar och med olika behov av stöd.

– Det är ett väldigt varierat och kreativt jobb, jag hjälper våra brukare att skapa sin vardag och det blir inte tråkigt. Jag har också fått möjlighet att utvecklas här genom olika uppdrag och ansvar. Jag upplever Lunds kommun som en trygg arbetsgivare där jag blir lyssnad på även när jag framför kritik, det är jätteviktigt att man kan ha den dialogen tycker jag.

Glenn Olsson, stödpedagog tillsammans med en av våra brukare.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?