Länk till startsidan

Stödassistent/biträde till vår bemanningspool inom LSS, heltidstjänst

Vård- och omsorgsförvaltningen

Söker du ett varierande, självständigt och viktigt arbete? Nu vill vi förstärka vårt team med en stödassistent/biträde som möter de lundabor som får stöd och service inom våra verksamheter inom LSS.

Vad är bemanningspoolen? 

Som anställd i Bemanningspoolen arbetar du heltid, vilket är 36,33 timmar per vecka. Tjänsten är tillsvidare och har 12 veckors rullande schema. Bemanningspoolen tillgodoser främst stöd till boende LSS för unga vuxna till äldre, därtill sker även uppdrag inom korttidsvistelse för barn och unga vuxna.

Idag består våran pool av stödassistenter, en arbetsledare, en enhetschef och tillsammans har vi gemensam APT.  

Om rollen och arbetsplatserna

I rollen kommer du att tillhöra ett geografiskt område med uppdrag på 10-12 enheter med blandad problematik. Du kommer att få bredvidgång på samtliga enheter som ingår i ditt uppdrag. Eftersom uppdraget gäller på flera enheter söker vi dig som kan arbeta självständigt, som har god flexibilitet, bred kompetens och som har god förmåga att etablera relationer. 

Vi söker två medarbetare till två olika områden: Öster och Byarna. Området Öster har som det låter enheter i östra Lund. Tillhör du området Byarna förläggs till arbete på enheter i Södra Sandby, Dalby och Veberöd. 

Letar du efter ett varierande uppdrag där ingen dag är den andra lik - då kan detta vara uppdraget för dig.

Till denna tjänst är det krav på manuellt körkort. 

Arbetstider 

Arbetstider är dag, kväll, varannan helg samt sovande jour. Som tidigast startar ett pass klockan 07:00 och som senast avslutas ett pass klockan 23:00, detta är ungefärliga tider som kan förändras utifrån brukarnas behov. Tjänsterna är på heltid och som heltidsanställd stödassistent/biträde i Lunds kommun arbetar du 36,33 timmar per vecka. 

Arbetsuppgifter

 • Ge stöd utifrån brukarens egna resurser i den dagliga livsföringen så som matlagning, städning och läkemedelshantering med mera.
 • Ge brukarna goda levnadsvillkor i form av självbestämmande, integritet och delaktighet utifrån brukarens livshistoria.
 • Stimulera till fritids- och kulturaktiviteter och delaktighet i samhället efter brukarnas individuellt satta mål.
 • Arbeta utefter genomförandplaner
 • Samverka och kommunicera med föräldrar, anhöriga, gode män/förvaltare och kollegor.

Vi erbjuder dig

"Jag trivs med att jobba med människor, hitta lösningar och vara kreativ och det får man verkligen i det här jobbet."
- Stödassistent Jennifer, läs gärna hela vår intervju, intervju med Jennifer.

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa. Förmåner som anställd

Vi söker dig som

 • Har godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig är meriterande. 
 • För rollen som tillsvidare stödbiträde krävs minst två års erfarenhet, heltid.
 • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska då arbetet innehåller dokumentation, möte med brukare och anhöriga samt samverkansmöten.
 • Har god kunskap och erfarenhet av lågaffektivt bemötande.
 • Baskunskaper i digitala arbetsverktyg, meriterande med erfarenhet av lifecare.
 • Har erfarenhet/kunskap av omvårdnad. 
 • Har manuellt körkort, krav. 

Rekryteringsprocessen

I denna rekrytering har vi tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor för en mer inkluderande rekryteringsprocess. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Vi kommer att påbörja ett första urval efter att annonsen har stängts 24/7. 

Välkommen med din ansökan!

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-07-24

Referensnummer

2024/725

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?