Länk till startsidan

Undersköterska till hemvård Väster team 2 i centrala Lund

Vård- och omsorgsförvaltningen

Nu söker vi dig som vill utvecklas och lära nytt!

Är du undersköterska och söker ett varierande, självständigt och viktigt arbete? Hos oss på hemvård Väster team 2 kommer du att ingå i en grupp där vi hjälper varandra, sprider glädje och tar gemensamt ansvar!

Här i Lund arbetar vi aktivt med att ligga i framkant när det gäller att komplettera ditt arbete som undersköterska med nya digitala arbetssätt. Både när det gäller digitala insatser hos brukaren, men även i ditt arbete som medarbetare hos oss. Några exempel på detta är att vi använder oss av mobila trygghetslarm, Phoniro, digitala arbetsscheman och signering. I Lund har vi också ett digitalt hemvårdsområde, E-hemvården. Vill du vara en del av resan in i den digitala framtiden?

Om rollen och dina arbetsuppgifter

I ditt dagliga arbete är du en del av äldre människors vardag och arbetar med att stötta dem så att de kan leva ett så meningsfullt, självständigt och aktivt liv som möjligt.

Vi erbjuder dig ett varierat arbete där du gör skillnad för andra varje dag. Vi har inga delade turer och vårt heltidsmått innebär att du får mer ledig tid i din vardag. Hos oss får du möjlighet att växa och bli stimulerad till exempel genom olika roller, ansvarsområden eller utbildningar.

Ditt arbete styrs av individernas behov.  En arbetsdag kan bestå av att ge stöd och hjälp med personlig omvårdnad, omsorgsarbete, medicinska insatser på delegation från sjuksköterska och annat som den du stöttar behöver hjälp med. Dokumentationen sker i Lifecare. I din roll ingår även att medverka till att verksamheten utvecklas och håller god kvalité. 

Arbetstiden är i regel mellan 7-16 och 13-23, men kan skilja sig lite mellan olika arbetspass. Du kommer att arbeta varannan helg. Vi erbjuder alla att arbeta heltid (100%), vilket innebär 36 timmar och 20 minuter i veckan. 

Vi söker dig som

  • är utbildad undersköterska.
  • Erfarenhet av liknande arbete till exempel inom äldreomsorg är meriterande.
  • För att kunna jobba i hemtjänsten krävs cykelvana och i vissa områden även B-körkort.
  • God kunskap i svenska språket krävs i både tal och skrift.
  • Du behöver också ha god digital kompetens, exempelvis i samband med dokumentation.

Du är ansvarsfull, engagerad, flexibel och lyhörd - med brukare, anhöriga och kollegor. Du förstår hur viktigt det är att varje enskild person är delaktig och har inflytande över sin vardag.

För att bli anställd som undersköterska krävs att du har bevis om skyddad yrkestitel från Socialstyrelsen eller intyg från arbetsgivare att du hade en fast anställning som undersköterska 1/7 2023. 

Undersköterska blir en skyddad yrkestitel 1 juli 2023 - Legitimation (socialstyrelsen.se)

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett meningsfullt och utvecklande arbete där du får arbeta med kollegor som säger såhär om sin arbetsvardag:

"Det bästa med att arbeta inom hemvården är friheten, att ta eget ansvar och att det är utmanande"/ Anetthe, undersköterska hemvården Laurentii

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa. Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Lunds kommuns hemvård är indelad i ett flertal, geografiska områden. I varje område arbetar undersköterskor och vårdbiträden i team med hälso-och sjukvårdspersonal under ledning av en enhetschef. Till varje område hör en enhetsadministratör och en, eller flera, samordnare. Vi erbjuder service-, omvårdnads- och hemsjukvårdsinsatser dygnet runt till kommunens brukare 65+. Vissa serviceinsatser (städ, tvätt och inköp) utförs vardagar dagtid av en servicegrupp inom varje hemvårdsområde. Följ oss gärna på instagram; @hemvardochhalsa

Väster team två har sin lokal tillsammans med Väster team ett på Starvägen. Vi finns på gångavstånd från Lund C. Här samlas omvårdnadspersonal, administration och legitimerad personal under samma tak.  Enheten arbetar i team; omvårdnads- och HSL-personal kring våra brukare tex med hjälp av kvalitetsregistren SeniorAlert, BPSD och Palliativa registret. Arbete pågår  kring vardagsrehabilitering. Vi arbetar aktivt med vår arbetsmiljö tex med hälsoinspiratörer som jobbar med återhämtning, mikropauser och mycket annat. Vi erbjuder våra brukare "Stimulans i vardagen" genom en träff varje vecka. 

Hemvårdens mål är att utföra uppdragen med hög kvalitet utifrån den enskildes behov och önskningar, samt att ge möjlighet till ett kvarboende i sin egen bostad.

Möt en kollega här: Amin jobbar som undersköterska i hemvården (lund.se)

Övrigt

Vi arbetar löpande med rekryteringen. Vi söker i första hand undersköterskor, men anställer även erfarna vårdbiträden. Vi erbjuder heltid. 

För snabbare hantering; bifoga dina betyg/intyg och beställ "Utdrag ur belastningsregistret för egen kontroll" via www.polisen.se. Utdraget ska vara oöppnat.

Om det är TIMANSTÄLLNING du är intresserad av: vänligen skicka in intresseanmälan via ;

Timvikarie inom vård och omsorg | Lunds kommun

Välkommen med din ansökan!

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Antal tjänster

6

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön, ange löneanspråk
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-06-30

Referensnummer

2024/660

Kontaktperson(er)

  • Emma Borrie, rekryteringskonsult VoO, emma.borrie@lund.se
  • Eva Nordahl, enhetschef, 046-3595131

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?