Länk till startsidan

Unga på väg – mötesplats med vägledning och stöd

Unga på väg (tidigare ComUng) är till för dig mellan 16 och 25 år. Vi hjälper dig med olika frågor, exempelvis att komma vidare till jobb eller studier. Tillsammans med dig hittar och skapar vi möjligheter!

Välkommen till Unga på väg

Kom och få hjälp med att söka jobb, skriva CV eller hitta utbildningar. Vi hjälper dig att hitta rätt! Vi hjälper dig att hitta rätt i frågor som rör söka bostad, din ekonomi och myndighetskontakter med mera.

Öppettider under sommaren

Under sommaren har vi enbart öppet för bokade besök. Vi öppnar upp arbets- och studievägledning samt frukostträffar igen under vecka 32.

Kontakta Unga på väg

E-post: ungapavag@lund.se
Adress: Bytaregatan 9

Vi som finns här för dig

Hos oss finns arbetsmarknadskonsulenter och handläggare för kommunalt aktivitetsansvar (KAA). Unga på väg erbjuder dig som besökare vägledning.

Arbetsmarknadskonsulenter

Vi som är arbetsmarknadskonsulenter, Shkelqim Ismaili, Sigrid Liedberg, Maria Kihlberg och Jan Persson, kan hjälpa dig som är folkbokförd i Lunds kommun med lösningar gällande din sysselsättning: arbete, praktik eller frågor som berör arbetsmarknads- och socialförvaltningen.

För dig som bor i Lund går det bra att boka tid med oss som finns tillgängliga för vägledning i dessa frågor.

E-post: jan.persson@lund.se

Kommunala aktivitetsansvaret (KAA)

För dig som är folkbokförd i Lunds kommun och som är 16–20 år, och inte har påbörjat eller fullföljt gymnasiet, kan ta kontakt med Annika Nellhov eller Sara Strelert som är handläggare för det kommunala aktivitetsansvaret. Lunds kommun har ansvar för att hålla kontakt med dig och erbjuda dig individuellt stöd. Boka din tid genom att mejla.
E-post: kaalund@lund.se

Du som är folkbokförd i Lunds kommun och är 20–24 år kan också vända dig hit för frågor gällande vuxenutbildning. På tisdagar mellan klockan 14.00–16.00 har du möjlighet att träffa studie- och yrkesvägledare från vägledningscentrum. Du kan boka en tid genom att mejla.

E-post: vagledningscentrum@lund.se

Följ oss i sociala medier

Följ oss gärna på Instagram för att hålla koll på våra aktiviteter.

Unga på väg på Instagram

ComUng blev Unga på väg den 1 januari 2024

Unga på väg startade den 1 januari 2024. Verksamheten ger unga stöd inom arbetsmarknad, studier och fritid och ersätter ComUng. Unga på väg fokuserar på att unga vuxna mellan 16 och 25 år ska få det stöd och den vägledning de behöver för att nå arbete eller studier.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?